Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj pevec Ed Sheeran »ni več hotel živeti« [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 03. 2023 / 07:30
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2023 / 11:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakaj pevec Ed Sheeran »ni več hotel živeti« [VIDEO]
Nenadna in nepričakovana smrt dveh prijateljev je Eda Sheerana dobesedno »streznila«. FOTO: Wikipedia

Zakaj pevec Ed Sheeran »ni več hotel živeti« [VIDEO]

Priljubljeni britanski pevec Ed Sheeran je v nedavnem pogovoru za medije javnosti zaupal, da po smrti dveh svojih prijateljev v lanskem letu »preprosto ni več hotel živeti«.

V pogovoru za glasbeno revijo Rolling Stone je zvezdnik dejal, da se že »vse življenje« spopada z depresijo. Ko sta lani v razmaku nekaj tednov umrla ustanovitelj glasbeno-medijskega podjetja SBTV Jamal Edwards (1990-2022) in igralec kriketa Shane Warne (1969-2022), je nenadoma opazil, da so se mu ti občutki znova pojavili: »Kar utapljaš se med valovi. Preprosto se znajdeš sredi nečesa. In ne moreš ven.«

Sheeran je ob samomorilnih mislih občutil krivdo: skrbelo ga je, da so njegove misli »skrajno sebične«, saj je oče dveh deklic.

Sheeran je ob samomorilnih mislih občutil krivdo: skrbelo ga je, da so njegove misli »skrajno sebične«, saj je oče dveh deklic. »Predvsem kot očetu mi je zaradi tega zelo nerodno,« je v pogovoru za medije po navedbah britanskega BBC-ja pojasnil 32-letni pevec in se ob tem javno zahvalil svoji ženi Cherry Seaborn, ki ga je spodbudila, da je poiskal strokovno pomoč.

»Tam, od koder prihajam, nihče ne govori o svojih občutkih,« je dejal. »Ljudje mislijo, da je čudno, če v Angliji poiščeš terapevta … Mislim, da je zelo koristno, če se lahko z nekom pogovoriš in se oddahneš ter se pri tem ne počutiš krivega … Doslej sem očitno živel zelo udobno življenje, zato so me prijatelji vedno gledali, češ, saj ni tako hudo.« … »Pomoč ni gumb, ki ga pritisneš in s katerim si samodejno v redu,« je nadaljeval, »je nekaj, kar bo vedno navzoče in kar je treba obvladati.«

Ed Sheeran med pevskim nastopom v Avstriji leta 2012. FOTO: Wikipedia

Katoliške korenine

Edward Christopher Sheeran se je rodil 17. februarja 1991 v Halifaxu v britanski grofiji Yorkshire. Njegov starejši brat Matthew je skladatelj, starša, John in Imogen, pa prihajata iz Londona. Očetovi starši so Irci in Ed je že večkrat pojasnil, da izvira iz »zelo velike katoliške družine«.

Droge in alkohol

Edov prijatelj Jamal Edwards, ki je Sheeranu omogočil prvi veliki preboj, je februarja 2022 nenadoma umrl zaradi srčnega napada, po zaužitju kokaina in alkohola, je ugotovil sodni izvedenec. Sheeran je dejal, kako ga je prijateljeva tragedija prepričala, da se je rešil odvisnosti od drog, v katero je zapadel v svojih dvajsetih letih: »Spomnim se, da sem bil na festivalu in sem si rekel: no, če to počnejo vsi moji prijatelji, ne more biti tako hudo … Potem pa se to spremeni v navado, ki jo ponoviš enkrat na teden, nato enkrat na dan, nato dvakrat na dan in … Vzdušje preprosto ni več pravo.«

Sheeran je v pogovoru za Rolling Stone zatrdil, da se po Jamalovi smrti nikoli več ne bo ničesar dotaknil, saj bi bilo to po njegovem mnenju »nespoštljivo do njegovega spomina«.

»Tako nemočnega se počutiš,« se je Sheeran spominjal ženine bolezni: »Ničesar ne moreš storiti.«

Ženina bolezen

Kmalu po Edwardsovi smrti so Sheeranovi ženi Cherry diagnosticirali tumor, ki ga je bilo mogoče operirati šele, ko je rodila njuno drugo hčerko Jupiter. »Tako nemočnega se počutiš,« se je v pogovoru spominjal Sheeran: »Ničesar ne moreš storiti.« Cherry je donosila in rodila zdravo deklico, junija 2022, v jutru, ko je njen mož nastopil na londonskem stadionu Wembley, pa je uspešno prestala operacijo tumorja, je poročala revija Rolling Stone.


Čustvene posledice teh dogodkov so razvidne iz napovednika za Sheeranov dokumentarni film The Sum Of It All v produkciji televizijskega kanala Disney+. V enem od prizorov lahko vidimo zvezdnika, kako joče na odru, ko se sooča z Edwardsovo smrtjo in zdravstvenim stanjem svoje žene, obenem pa ga čaka še dolgotrajno sojenje zaradi avtorskih pravic. Soproga Cherry je posnetek komentirala z besedami: »Še nikoli ga nisem videla jokati na odru … Ni imel časa, da bi se soočil s svojimi mislimi in se umiril.«

Sheeranov novi album Subtract je v celoti napisan »v ozadju žalosti in upanja«, ki ga je pevec doživel v lanskem letu.

Pisanje pesmi je osmislilo čustva

Sheeran je že prej razkril, da je svoj novi album Subtract v celoti napisal »v ozadju žalosti in upanja«, ki ga je doživel v lanskem letu. Sprva si ga je zamislil kot zbirko akustičnih pesmi, posnetih v desetletnem obdobju, vendar je projekt opustil in začel znova in pri tem s pisanjem pesmi »osmislil« svoja čustva.

Nalaganje
Nazaj na vrh