Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonca Koren iz Lendavskih goric praznujeta biserno poroko

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 31. 05. 2022 / 17:00
Oznake: Odnosi, Slovenija, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 14:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakonca Koren iz Lendavskih goric praznujeta biserno poroko
Zakonca Koren. FOTO: Osebni arhiv

Zakonca Koren iz Lendavskih goric praznujeta biserno poroko

Pred 60 leti sta se v župnijski cerkvi sv. Katarine Aleksandrijske v Lendavi poročila zakonca Franc in Angela Koren doma iz Lendavskih goric.

Ob praznovanju biserne poroke sta se v nedeljo, 29. maja, udeležila zahvalne svete maše ob biserni poroki. Tako sta tokat že tretjič stopila pred oltar župnijske cerkve v Lendavi, kjer sta si ponovno obljubila zakonsko zvestobo. 

Zahvalno sveto mašo je daroval župnik župnije Lendava Martin Dolamič Konrad, ki jima je čestital za 60 let prehojene zakonske poti in v spomin podaril župnijsko priznanje. Franc, rojen leta 1939 v vasi Mostje pri Lendavi, se je pred 60 leti priženil v Lendavske gorice in skupaj z ženo sta zaživela skupno zakonsko življenje. 

Franc je bil zaposlen v tovarni Varstroj v Lendavi v komerciali v nabavi. V prostem času je bil 25 let nogometni sodnik, v Nogometni zvezi Lendava, saj je imel rad šport in na športnih zelenicah delil pravico med nogometaši. 

Žena Angela rojena leta 1940 v Lendavskih goricah. Bila je prav tako zaposlena v tovarni Varstroj Lendavi v kontroli izdelkov. Doma je skrbela za dom in družino ter vzgojo otrok. V zakonu so se jima rodila hčerka in sin. 

V 60 letih se je Korenov rod povečal za dva vnuka in dva pravnuka. Pred leti, ko sta še bila pri močeh sta obdelovala vinograd in pridelovala vinsko kapljico za domače potrebe. Ob praznovanju biserne poroke sta dejala, da so leta skupnega zakonskega življenja minila, kot da bi veter odpihnil jesensko listje. 


Kupi v trgovini

Razprodano
Knjiga meseca junija
Tisoč darov
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh