Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonca Kosi: »Nikoli ne greva sprta spat« [VIDEO]

Za vas piše:
Tina Martinec Selan
Objava: 30. 12. 2021 / 10:31
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 11:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zakonca Kosi: »Nikoli ne greva sprta spat« [VIDEO]
Matjaž in Simona Kosi. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

Zakonca Kosi: »Nikoli ne greva sprta spat« [VIDEO]

Kdo sta zakonca, ki imata na Facebooku imata 55.000 sledilcev, na TikToku pa kar 86.000 sledilcev? Spoznajte zakonca Kosi, bolj znana pod imenom Misticizem.

Matjaž in Simona sta se spoznala na spletu in sicer na Facebook profilu njegovega bivšega dekleta. Leto pred tem je Matjaž razmišljal celo o tem, da ga Bog morda kliče za duhovnika. 

Bil je v precej poduhovljenem obdobju, Simona pa je imela bolj »žurersko« obdobje. Ko sta postala par, je Simona prevzela Matjažev bolj umirjeni tempo, začela z njih hoditi k maši, pravi duhovni »preskok« zanjo pa je bil, ko sta silvestrovala v Međugorju.


Kreganje, vzgojni izzivi, tašča … 

Ko je Matjaž študiral teologijo, je bila mistika ena izmed filozofskih oz. teoloških tem na faksu. Iz tega je potem nekako spontano nastal tudi naslov Youtube kanala. »Danes bi naslov kanala spremenil, če bi šel še enkrat nazaj, a ker je bil zaradi videa o belem zajčku kanal že prepoznaven in uveljavljen, sva ga kar pustila,« pripoveduje Matjaž.

Zakonca Kosi iz njunih vlogov poznamo kot dinamična, brez dlake na jeziku, ki se rada tudi skregata med seboj. Ali se tudi v resničnem življenju medsebojno spravljata ob živce? »Matjaž se rad krega, jaz pa malo manj,« pravi Simona. »Ima to navado, da mi toliko časa stopa na živec, da se potem res skregava.« 

FOTO: Arhiv oddaje Reflektor 

Poudarjata pa, da je njun odnos take narave, da »se v 12, 13 letih, odkar sva skupaj, še nisva zares sprla. Kregava se sicer non-stop in vsakodnevno, zelo sva glasna in energična, hitro se razjeziva. Si pa tega ne zameriva, nikoli ne greva sprta spat, nikoli ne kuhava zamere.« 

Nekatere videe snemata tudi na temo tašč in tastov, pri čemer včasih v video povabita tudi pravo taščo. Gledalci sicer te videe sprejmejo z odprtimi rokami, ni pa tašča najbolj navdušena nad njimi, kajti obiskovalci gostišča, v katerem dela, jo potem hecajo na temo videov. »K sreči pa tašča nima ne Facebooka ne Tiktoka, tako da videov sploh ne vidi,« je hudomušen Matjaž.

Ne moreta si zamisliti tako hude stvari, da bi zaradi nje njun zakon razpadel

Zakon izredno cenita. Njun zakon je zelo trden. Težko bi prišlo do tako hude stvari, da bi se zaradi nje razšla. Čeprav je tempo življenja vedno hitrejši in časa vedno manj, se skušata stvari sproti pogovoriti. 

»Pri tem nama zelo pomaga zakonska skupina, v kateri odpiramo teme, do katerih morda sama ne bi prišla. Nimava težav s tem, da bi se v zakonski skupini odpirala pred drugimi. Ko pa slišiš, da imajo podobne težave kot ti tudi drugi zakonci, je še toliko lažje.« 

»Matjaž se rad krega, jaz pa malo manj,« pravi Simona. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

A kje, kdaj, kako najdeta čas samo zanju? »Preveč časa posvečava vsemu drugemu in premalo nama,« priznata. Sta člana zakonske skupine Družina in življenje (DiŽ), kjer ima vsak par »domačo nalogo«, da si do naslednjega srečanja zakonske skupine vzame enkrat čas in gresta zakonca sama na zmenek. 

»Vidiva, da nama žal to uspe res zelo redko,« pravita Kosijeva. »To je znak, da si za naju res premalokrat vzameva čas. Otroci so še majhni, veliko jih imava, zelo težko jih nekomu pustiva, zato so najini skupni trenutki v tem času bolj kot ne tisti, ko se posvečava najinim videom.« 

Kdo je pri vzgoji diktator in kdo popušča?

V vzgoji sta različna – Simona pravi, da je bolj diktator, ne popušča. Matjaž pa otrokom več popušča. A kadar prepir nanese na to, ali bi šli k maši ali ne, pa tudi zanj ni nobenih izgovorov. 

»Ko mi sinček pravi, da se mu ne da iti k maši, mu odgovorim: Saj samo še to nedeljo, pa naslednjo, pa vse nedelje do tvojega 18. rojstnega dneva. Potem pa ti ne bo več treba hoditi, če ne boš želel,« se pošali Matjaž. 

Pogovor je povezoval Lojze Grčman. FOTO: Arhiv oddaje Reflektor

Kot katehist se Matjaž zelo trudi, da bi mlade tudi po birmi zadržal v verskem življenju. Navdušuje za animatorstvo, navdušuje za branje beril, otroke vzpodbuja k sodelovanju pri pevskih zborčkih. A sam ugotavlja, da je osip vseeno velik po vsaki birmi. »A morda je pa treba zaupati – Sveti Duh že ve, kaj dela in kako dela.« 

Kaj jima je prineslo leto 2021?

V preteklem letu sta predvsem hvaležna za zdravje. Simona se je namreč letos nekaj tednov zdravila v bolnišnici zaradi covida in to je bila za njihovo družino kar huda preizkušnja. Matjaž se pošali, da je v tem obdobju ugotovil, da ima nadnaravne moči za vzgajanje otrok, tudi če je sam oz. če Simone ni poleg. 

Hvaležna pa sta seveda tudi za to, da lahko preko svojih vlogov in humorja ljudem polepšata dni ter v čas, ki je za vse ljudi precej zahteven, prinašata dobro voljo, pozitivnost in veselje.


Nalaganje
Nazaj na vrh