Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Založba Družina danes na SKS: Prevrat krščanstva [VIDEO]

Za vas piše:
P. P.
Objava: 24. 11. 2021 / 16:57
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 17:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Založba Družina danes na SKS: Prevrat krščanstva [VIDEO]
Knjiga Prevrat krščanstva Jacquesa Ellula je v slovenskem prevodu letos izšla pri Založbi Družina.

Založba Družina danes na SKS: Prevrat krščanstva [VIDEO]

37. Slovenski knjižni sejem od ponedeljka, 22. novembra, do nedelje, 5. decembra 2021, pod geslom »Knjige povezujejo« poteka v e-obliki, enako kot že lani.

Na njem ponovno sodeluje tudi Založba Družina. Po včerajšnjem prvem sejemskem dogodku, predstavitvi knjige »Moderni adventni venčki« avtorice Sabine Šegula bo danes na sporedu pogovor ob knjigi »Prevrat krščanstva«.


YouTube kanal Družina media

Pogovor, ki si ga lahko ob 18. uri ogledate na YouTube kanalu Družina media, bo povezovala Družinina knjižna urednica dr. Tina Osterman, ki bo gostila avtorja spremne besede in prevoda knjige, filozofa Aljoša Kravanja, in profesorja na Škofijski klasični gimnaziji Tadeja Rifla.

Knjiga francoskega avtorja Jacquesa Ellula

Knjigo je napisal pokojni francoski filozof, sociolog, laični teolog in profesor Jacques Ellul (1912–1994), v slovenskem prevodu je izšla letos pri Založbi Družina, prelistate pa jo lahko TUKAJ.

Oktobra pogovor zaradi bolezni odpadel

Pogovor v Galeriji Družina je bil sprva načrtovan že za 6. oktobra letos, a so ga morali zaradi bolezni tedaj odpovedati oziroma prestaviti na poznejši termin.

Kaj? Pogovor o knjigi Prevrat krščanstva. Kje? YouTube kanal Družina media. Kdaj? V sredo, 24. novembra 2021, ob 18. uri. Kdo? Tina Osterman in gosta Aljoša Kravanja in Tadej Rifel.

Zakaj takšna vrzel med resničnim krščanstvom in »prevratništvom«?

Knjiga poskuša razumeti, zakaj je nastala takšna vrzel med resničnim krščanstvom in »prevratništvom«, ki je izrabilo vero prvih kristjanov in zasedlo njeno mesto. Avtor skozi nemirno, mestoma celo vzkipljivo, pisanje pokaže, kako se je Cerkev kot inštitucija postopoma oddaljila od Jezusovega prvotnega nauka.

Kaj je krščanska misel v resnici in kaj ni?

Filozof Kravanja je o knjigi, ki zastavlja vprašanje, kako vedeti, kaj je krščanska misel v resnici in kaj ni, v spremni besedi med drugim zapisal: »Pričujoča knjiga, kot se zdi, ne prinaša dobre volje. Ob prvem branju nam daje negativen vtis. Avtor ne časti krščanske civilizacije, ne povzdiguje njenih zaslug, ne opravičuje njenih zablod.«

Pričujoča knjiga, kot se zdi, ne prinaša dobre volje. Ob prvem branju nam daje negativen vtis. Avtor ne časti krščanske civilizacije, ne povzdiguje njenih zaslug, ne opravičuje njenih zablod. (Aljoša Kravanja)

Družinina sejemska nagradna igra

Družinina posebna nagradna igra: vsi, ki boste v času 37. Slovenskega e-knjižnega sejma nakupovali v naših knjigarnah, imate možnost sodelovanja v žrebanju za knjigo »Ilustrirano Sveto pismo«. Prav tako lahko pri nakupu v naših knjigarnah ali prek spleta v času sejma izkoristite odlične predpraznične popuste.

Še trije dogodki v prihodnjih dneh

V prihodnjih dneh bo Založba Družina na knjižnem sejmu sodelovala še s tremi e-dogodki na YouTube kanalu Družina media. Kateri bodo, pa si lahko preberete v napovedniku TUKAJ.

Kupi v trgovini

Prevrat krščanstva
Filozofija in esejistika
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh