Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaradi poplav na Japonskem množične evakuacije prebivalcev

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 14. 08. 2021 / 16:24
Oznake: Družba, Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.08.2021 / 16:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zaradi poplav na Japonskem množične evakuacije prebivalcev
FOTO: Twitter The Japan Times

Zaradi poplav na Japonskem množične evakuacije prebivalcev

Danes se na zahodu Japonskem nadaljuje hudourniški dež, ki sproža poplave in zemeljske plazove, zaradi česar je meterološka agencija v prefekturah Hirošima, Fukoka, Saga in Nagasaki izdala opozorila v sili.

Lokalne oblasti so v štirih prefekturah izdale najvišjo stopnjo pripravljenosti za 650.000 gospodinjstev oziroma 1,42 milijona ljudi in jih pozvale k evakuaciji, poroča portal thejapantimes.

Bregove je prestopila reka Rokkaku v prefekturi Saga, prav tako bi lahko zaradi zamašitve kanalizacije poplavilo center mesta Tosu, poplavila je tudi reka Gono v zahodni prefekturi Shimane v Hirošimi. Na jezu reke Koto v mestu Ube v prefekturi Jamaguči so izvedli zasilno odvajanje vode.

Minister za naravne nesreče Yasufumi Tanahashi je prebivalce prizadetih območij pozval, »naj brez oklevanja ukrepajo in rešijo svoja življenja tudi ob najmanjši grožnji.«

Poplave so zaradi plazu, ki so ga sprožile, do sedaj terjale eno smrtno žrtev, 59-letno žensko, pogrešana ostajata njen 69-letni mož in 32-letna hčerka.

Na mesta reševalnih akcij so poslali več kot 150 vojakov, policistov in gasilcev, ki ob delu posebno pozornost posvečajo zemeljskim plazovom, ki bi se lahko zopet sprožili, saj vremenske napovedi kažejo, da naj dež še nekaj dni ne bi prenehal.

Tudi na Japonskem se zaradi globalnih podnebnih sprememb se na povečuje nevarnost deževij, saj tam vlažnejše ozračje zadržuje več vode.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh