Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbiranje igrač za begunske otroke

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 25. 03. 2022 / 13:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2022 / 13:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zbiranje igrač za begunske otroke
Sodelovanje v tovrstnih akcijah je lahko priložnost, da tudi najmlajše naučimo solidarnosti. FOTO: Tamino Petelinšek

Zbiranje igrač za begunske otroke

Dom duhovnih vaj v Adergasu je v zadnjih tednih postal začasno zatočišče za begunce iz Ukrajine.

Večinoma gre za mame z majhnimi otroki, ki po več deseturni vožnji z avtobusi iz Ukrajine tam prenočijo in se zjutraj odpravijo na pot v druge evropske države.

Otroke, ki so skupaj z mamami v iskanju varnega zatočišča morali zapustiti dom in tam pustili tudi svoje igrače, jim poleg osnovnih potrebščin pripravijo tudi nekaj igrač, slikanic, sladkarij, ki so jih, kot je zapisal tamkajšnji župnik Slavko Kalan, nadvse veseli.

Ker teh drobnih pozornosti, s katerimi pocrkljajo najmlajše, nimajo na pretek, prosijo vse ljudi dobre volje, za dar v obliki igrač in otroških slikanic, sladkarij, pa tudi higienskih pripomočkov (plenice, vlažilne robčke, hladilne kreme …).

Te družine, ki so v domovini pustile može in očete, so na pot odšle zgolj z nekaj malega prtljage v nahrbtniku, zato bodo kakšnih priboljškov vesele tudi mame.

Sredstva bodo ta konec tedna, v soboto, 26. marca, in nedeljo, 27. marca, med 9. in 11. uro zbirali v dvorani KUD pod Lipo Adergas.

Svoj dar lahko prispevate tudi v denarnih sredstvih z nakazilom na TRR račun Župnije Velesovo: SI56 0433 1000 3327 797 (Nova KBM d.d.) s pripisom »POMOČ BEGUNCEM«.

Nalaganje
Nazaj na vrh