Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA 2015 pričakujejo papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 03. 2014 / 07:51
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
ZDA 2015 pričakujejo papeža

ZDA 2015 pričakujejo papeža

V Filadelfiji prirejajo katoliško svetovno srečanje družin, sveti oče naj bi nagovoril tudi ameriške kongresnike v Washingtonu.

Papež Frančišek, ki ga septembra prihodnje leto pričakujejo na katoliškem svetovnem srečanju družin (www.worldmeeting2015.org) v Združenih državah Amerike, je prejel tudi povabilo, naj nagovori člane ameriškega kongresa v Washingtonu, kot je v začetku tedna poročala ameriška agencija ABC News. Svetovno srečanje družin med 22. in 27. septembrom 2015 prirejajo v Filadelfiji, prestolnica Združenih držav pa je od Filadelfije oddaljena le okoli 200 km.


Pisno povabilo je papež Frančišek prejel 13. marca, na prvo obletnico svojega pontifikata, iz rok predsednika ameriškega kongresa Johna Boehnerja, ki je tudi katoličan. Boehner je ob tej priložnosti spomnil na »neutrudne pozive papeža za zaščito najranljivejših«.V preteklih 50 letih so Združene države Amerike obiskali že trije papeži: Pavel VI., Janez Pavel II. in Benedikt XVI. Doslej še nobeden ni nagovoril ameriških kongresnikov.

V Vatikanu glede papeževih potovanj trenutno največ možnosti za uresničitev načrtov pripisujejo Sveti deželi in Južni Koreji (2014), Španiji, Združenim državam Amerike in južni Afriki (2015), Filipinom, Madžarski, Čilu in Argentini (2016).

Medijska poročila o papeževem obisku Sarajeva v letošnji jeseni so v Vatikanu že zanikali. »Papež Frančišek je prejel povabilo za obisk Sarajeva, vendar poti tja ne načrtuje«, je pred kratkim pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

V preteklih tednih so v Bosni zaokrožile govorice, da je papež sprejel povabilo za udeležbo na slovesnosti ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne.

Glede obiska v Združenih državah Amerike v Vatikanu prihodnji torek pripravljajo predstavitev prvih načrtov za svetovni dan družin 2015 v Filadelfiji. Predsednik pristojnega vatikanskega sveta, nadškof Vincenzo Paglia, bo skupaj s filadelfijskim nadškofom Charlesom Chaputjem na tiskovni konferenci predstavil trenutni potek priprav, kot so sporočili iz Vatikana. Precej verjetnosti je, da se bo papež srečanja udeležil. Petih izmed doslej sedmih svetovnih srečanj družin sta se udeležila tudi Janez Pavel II. (1978-2005) in Benedikt XVI. (2005-2013).

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh