Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravnik in oče v boksarskem ringu

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 01. 08. 2023 / 11:24
Oznake: Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2023 / 15:10
Zdravnik in oče v boksarskem ringu
Avtor uvodnika je Klemen Čeligoj. FOTO: Tatjana Splichal

Zdravnik in oče v boksarskem ringu

Si predstavljate, da se v boksarskem ringu znajdeta zdravnik in oče? Recimo, da ima zdravnik rdeče, oče pa modre rokavice. Oglasi se sirena in boj se začne.

Kdo bo zmagal? Bo boj napet do konca, ali bo eden od njiju kmalu obnemogel obležal na tleh? Zgodba se še bolj zaplete, ko se v ringu kar naenkrat pojavi še nekdo, recimo mu kar tretja oseba. Nekoliko prestrašeno, pa vendar se začne boriti – kar proti obema! Se bosta dva obrnila proti tretjemu in se zadovoljila s tem, da sta ga premagala, ali bosta na koncu obračunala še med sabo?

Ne, to ni scenarij kakšnega nizkoproračunskega filma. To je vsakdanje dogajanje, življenjska zgodba večine ljudi, le da bi zdravnika in očeta zlahka zamenjali tudi mama in novinarka, soseda in glasbenica, sin in mizar … Ring pa seveda simbolizira naše srce, naše misli, naše razporejanje časa, če hočete. Kdo zmaguje? Poklicna ali družinska identiteta? Ima človek, ko opravi s službenimi in družinskimi obveznostmi, čas tudi zase, za svoje hobije, za svojo rast, za Boga?

Morda pa ni nujno, da zdravnik, oče in tretja oseba uporabljajo le pesti. Morda jim uspe, da se med seboj preprosto dogovo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh