Zapri
Iskanje

Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 11. 2022 / 17:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2022 / 13:28
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«

Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«
Papež Frančišek je navdušen nogometni navijač. FOTO: Vatican Media
Vatikan je v ekipo strokovnjakov, ki pomagajo pri zdravljenju papeževih težav s kolenom, vključil tudi glavnega zdravnika madridske nogometne ekipe.

José María Villalón, specialist za športno medicino in glavni zdravnik nogometne ekipe Atlético de Madrid, je v nedavnem radijskem pogovoru papeža opisal kot »zelo trmastega bolnika«. Kot je pojasnil, je papež Frančišek sicer »izjemno prijazen, obenem pa zelo trmast pacient v smislu, da obstajajo kirurški posegi za njegove težave, ki jih on ne želi. Ponuditi mu moramo bolj konservativne posege, šele potem se z njimi strinja«.

José María Villalón, specialist za športno medicino in glavni zdravnik nogometne ekipe Atlético de Madrid. FOTO: atleticodemadrid.com

Papeževe težave s kolenom so prizadele tudi nekatere druge sklepe.

V pogovoru za radijsko postajo COPE, ki deluje v okviru Španske škofovske konference, je dr. Villalón pred dnevi povedal, da so papeževe težave s kolenom prizadele tudi nekatere druge sklepe. »Včasih se začne z osteoartritisom, drugi sklepi pa se poslabšajo, ker so preobremenjeni,« je pojasnil športni zdravnik: »Poskušamo poskrbeti, da se to ne bi nadaljevalo in da bi se stvari vsaj nekoliko izboljšale.«

Papež je sredi letošnjega novembra skupaj z nekaterimi nogometnimi zvezdami počastil spomin na Maradono. FOTO: Vatican Media

Dr. Villalón je še povedal, da sta se nanj obrnila tako apostolska nunciatura v Španiji kot tudi Španska škofovska konferenca, ki sta »vprašala skupino strokovnjakov, ali bi lahko pomagali papežu«. Papež Frančišek, ki bo prihodnji mesec dopolnil 86 let, od letošnjega maja izmenično uporablja invalidski voziček in sprehajalno palico.

Papež ima zaradi težav s kolenom precejšnje bolečine.

V začetku tega meseca je sveti oče časnikarjem med letom v Bahrajn povedal, da ima »precejšnje bolečine«. Zaradi težav s koleni je letos že odpovedal nekaj javnih nastopov in potovanj, med drugim tudi načrtovani julijski obisk v Afriki.

Dr. Villalón je v radijskem pogovoru še zaupal, da je bil med prvim stikom s papežem »malce živčen«, vendar sta se hitro zbližala, »ker ima sveti oče rad nogomet«. Papež je posebej izrazil naklonjenost napadalcu madridskega Atlética Ángelu Correi, argentinskemu nogometašu, ki je nekoč igral za nogometni klub San Lorenzo v Buenos Airesu. Correa se je nedavno pridružil argentinski nogometni reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Argentina 22. novembra na tekmi proti Saudovi Arabiji doživela hud poraz.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close