Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 11. 2022 / 17:45
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2022 / 13:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«
Papež Frančišek je navdušen nogometni navijač. FOTO: Vatican Media

Zdravnik madridske nogometne ekipe: papež je »zelo trmast bolnik«

Vatikan je v ekipo strokovnjakov, ki pomagajo pri zdravljenju papeževih težav s kolenom, vključil tudi glavnega zdravnika madridske nogometne ekipe.

José María Villalón, specialist za športno medicino in glavni zdravnik nogometne ekipe Atlético de Madrid, je v nedavnem radijskem pogovoru papeža opisal kot »zelo trmastega bolnika«. Kot je pojasnil, je papež Frančišek sicer »izjemno prijazen, obenem pa zelo trmast pacient v smislu, da obstajajo kirurški posegi za njegove težave, ki jih on ne želi. Ponuditi mu moramo bolj konservativne posege, šele potem se z njimi strinja«.

José María Villalón, specialist za športno medicino in glavni zdravnik nogometne ekipe Atlético de Madrid. FOTO: atleticodemadrid.com

Papeževe težave s kolenom so prizadele tudi nekatere druge sklepe.

V pogovoru za radijsko postajo COPE, ki deluje v okviru Španske škofovske konference, je dr. Villalón pred dnevi povedal, da so papeževe težave s kolenom prizadele tudi nekatere druge sklepe. »Včasih se začne z osteoartritisom, drugi sklepi pa se poslabšajo, ker so preobremenjeni,« je pojasnil športni zdravnik: »Poskušamo poskrbeti, da se to ne bi nadaljevalo in da bi se stvari vsaj nekoliko izboljšale.«

Papež je sredi letošnjega novembra skupaj z nekaterimi nogometnimi zvezdami počastil spomin na Maradono. FOTO: Vatican Media

Dr. Villalón je še povedal, da sta se nanj obrnila tako apostolska nunciatura v Španiji kot tudi Španska škofovska konferenca, ki sta »vprašala skupino strokovnjakov, ali bi lahko pomagali papežu«. Papež Frančišek, ki bo prihodnji mesec dopolnil 86 let, od letošnjega maja izmenično uporablja invalidski voziček in sprehajalno palico.

Papež ima zaradi težav s kolenom precejšnje bolečine.

V začetku tega meseca je sveti oče časnikarjem med letom v Bahrajn povedal, da ima »precejšnje bolečine«. Zaradi težav s koleni je letos že odpovedal nekaj javnih nastopov in potovanj, med drugim tudi načrtovani julijski obisk v Afriki.

Dr. Villalón je v radijskem pogovoru še zaupal, da je bil med prvim stikom s papežem »malce živčen«, vendar sta se hitro zbližala, »ker ima sveti oče rad nogomet«. Papež je posebej izrazil naklonjenost napadalcu madridskega Atlética Ángelu Correi, argentinskemu nogometašu, ki je nekoč igral za nogometni klub San Lorenzo v Buenos Airesu. Correa se je nedavno pridružil argentinski nogometni reprezentanci na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Argentina 22. novembra na tekmi proti Saudovi Arabiji doživela hud poraz.

Nalaganje
Nazaj na vrh