Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Združenje slovenskih športnih društev v Italiji ima nove prostore

Za vas piše:
M. M.
Objava: 24. 10. 2023 / 10:54
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2023 / 11:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Združenje slovenskih športnih društev v Italiji ima nove prostore
Zbrani na odprtju novih prostorov na Opčinah. FOTO: USZS

Združenje slovenskih športnih društev v Italiji ima nove prostore

Na Opčinah se veselijo novih prostorov Združenja slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI). Odprl jih je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Dejal je, da gre za vesel dogodek, ki je po njegovem nagrada in spodbuda za delo združenja. To po njegovih besedah skozi športno dejavnost ohranja tudi slovenski jezik in slovenstvo med Slovenci v Italiji.

Združenje, ki povezuje 52 društev v tržaški in goriški pokrajini ter v Benečiji, se iz središča Trsta seli na Opčine, v novejše prostore. Po novem bodo poleg pisarn razpolagali še z velikim skladiščem, parkiriščem za njihov kombi in manjšo dvorano za dogodke, ki sprejme do 70 oseb in bo za raznolike dogodke na voljo tudi njihovim članom, so po slavnostnem dogodku sporočili z Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Dogodek so začeli s prerezom traku. FOTO: USZS

Zbrane so poleg ministra Arčona pozdravili še predsednik ZKB TS-GO Adriano Kovačič, senatorka Tatjana Rojc in predsednik tržaškega občinskega sveta Francesco di Paola Panteca, prebrali pa so tudi pozdrav predsednika ZSŠDI Ivana Peterlina, ki se zaradi bolezni dogodka ni udeležil.

Nagovor ministra Arčona, ki se je za izjemen prispevek in neutrudno delo prav posebej zahvalil predsedniku združenja Ivanu Peterlinu in njegovim sodelavcem. FOTO: USZS

Z glasbo sta dogajanje popestrila Godbeno društvo Viktor Parma iz Trebč in Vokalna skupina Anakrousis.

Nalaganje
Nazaj na vrh