Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ženski diakonat pod papežem Frančiškom izključen

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 12. 2013 / 07:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ženski diakonat pod papežem Frančiškom izključen

Nadškof Georg Gänswein kritično o »različnih silah, ki želijo novega papeža izkoristiti za lastne interese«.

Prefekt Papeške hiše, nadškof Georg Gänswein, kot »povsem izključeno« označuje domnevo, da bo papež Frančišek v katoliški Cerkvi dopustil ženski diakonat. Dolgoletni osebni tajnik upokojenega papeža Benedikta XVI. ostro kritizira »različne sile, ki želijo novega papeža izkoristiti za lastne interese«. »Težko verjamem, da bo papež v času svojega pontifikata popustil vplivu določenih nemških pobud«, je nadškof Gänswein pojasnil v pogovoru za januarsko izdajo revije »Cicero«. Marsikomu, ki je trenutno še navdušen nad papežem Frančiškom, »se bo prej ali slej zataknilo v grlu«, napoveduje nemški nadškof.




Glede lastnih zadolžitev Gänswein pojasnjuje, da je njegovo sodelovanje z novim papežem usklajeno in da si med seboj popolnoma zaupata. Vsekakor pa je »jasno, da sem čustveno še vedno izredno močno navezan na papeža Benedikta, in tako bo tudi ostalo«.

Nadškof Gänswein ne računa na to, da bi kdaj postal škof kakšne nemške škofije. »Pri imenovanju škofov v Freiburgu, Kölnu ali Hamburgu stolni kapitlji izbirajo med predlogi iz Rima. Moje ime ob tem verjetno ne bo v igri«, v pogovoru za nemško revijo domneva nadškof Gänswein.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh