Zapri
Iskanje

Župnik v rešilcu pomagal pri porodu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 06. 2013 / 10:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Župnik v rešilcu pomagal pri porodu

P. Helmut Scheer: »Nepopisno doživetje za vse nas.«
P. Helmut Scheer, župnik v avstrijskem kraju Kreuzstetten, je v noči iz nedelje na ponedeljek nenamerno postal porodni pomočnik: prostovoljec pri krajevnem Rdečem križu je ravno opravljal svoje nočno dežurstvo, ko je uro po polnoči sprejel klic za nujno pomoč. »Dvajset minut kasneje se je v našem reševalnem vozilu rodila deklica Luna«, je redovnik pojasnil v pogovoru za avstrijsko tiskovno agencijo Kathpress.

Po besedah p. Scheera je očka Mario reševalno vozilo spremljal s svojim avtomobilom in se zadnji trenutek pridružil ekipi, ko je deklica še pred prihodom v porodnišnico sporočila, da ne želi več odlašati z rojstvom na ta svet. Luna je druga hčerka mamice Andree in očka Maria. »Nepopisno doživetje za vse nas je bilo, ko smo zaslišali prvi jok novorojenke v mojem naročju«, je pojasnil duhovnik. Oba s kolegom Leopoldom Bognerjem sta zadovoljna, da sta 'spretno obvladala pustolovščino'. »Najlepše pri tem delu je, da se lahko 100 % zanesemo drug na drugega«, je prepričan p. Scheer.

Novorojenko je še v reševalnem vozilu pregledal dežurni zdravnik, ki je prihitel na kraj rojstva, nato pa so deklico sprejeli v bližnji bolnišnici. Kot je še povedal p. Scheer, se prav posebej veseli krsta male Lune.


Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. S.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh