Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izkušnja poklicanosti 2020 v Škofji Loki pri bratih kapucinih

Datum: 01. 07. 2020
Ločilo
Ura: /
Ločilo
Trajanje: 1.7.2020
Ločilo
Župnija: Škofja Loka
Objava: 01. 07. 2020
Ura: /
Trajanje: 1.7.2020
Oznake: Dogodek
Lokacija: Škofja Loka
Ustavi predvajanje

Izkušnja poklicanosti 2020 v Škofji Loki pri bratih kapucinih

Izkušnja poklicanosti 2020 v Škofji Loki pri bratih kapucinih
Od 1. do 20. julija bo v kapucinskem samostanu v Škofji Loki tritedenski program z naslovom Izkušnja poklicanosti (iP).
Od 1. do 20. julija bo v kapucinskem samostanu v Škofji Loki tritedenski program z naslovom Izkušnja poklicanosti (iP).

iP – Izkušnja Poklicanosti je tritedenski program duhovnega življenja. Namenjen je fantom, ki so dopolnili najmanj 17 let in bi radi bolj jasno spoznali namen in pomen svojega življenja, kakšna naj bo njihova življenjska pot oziroma kam jih kliče Gospod. Program je sestavljen iz bratske molitve, tematskih srečanj, pogovorov v skupini, fizičnega dela, osebnih pogovorov, izletov, romanja, puščave in še kaj bi se našlo. Udeležence zelo zaznamuje svoboda od sveta, saj se odločijo živeti brez mobitela, računalnika in drugih naprav, ki zapolnijo tišino, v kateri želi spregovoriti Gospod na srce.

Duhovnost
Zelo preprosto in spontano bo. To niso duhovne vaje. To je duhovno življenje, ki ga živimo bratje kapucini. Skupaj z brati bomo molili zjutraj, opoldne in zvečer. Vsak dan se bomo srečali z dvema temama, ki nas bosta uvajali v krščansko duhovnost in življenje. Vsak teden bodo osebni pogovori in možnost svete spovedi.

Bratstvo, molitev in delo
Delali, molili in veselili se bomo skupaj. Delo bo kratko in preprosto, potekalo bo dopoldne in popoldne. Življenje v samostanskem bratstvu je nekaj posebnega. Prav je, da se zavedamo, da je samostan kraj molitve in je z njo prežet, je pa tudi kraj skupnosti. Prvi bratje so tu v Loki molili in delali že leta 1707.

Bivanje
Vsak bo dobil svojo sobo, kopalnice pa bodo skupne. Samostanska soba, ali bolje celica, je kraj počitka, molitve in študija.

Počitek
V nobeni stvari ne bomo pretiravali. Tudi pri počitku ne. Blagor tistemu, ki se zna spočiti.

Trije tedni so razdeljeni:

1. Teden – POSLUŠANJE
Skušamo se postopoma odpirati drug drugemu, da bi lahko polneje vstopili v občestvo z Bogom in se globlje srečali tudi sami s seboj. Vstopanje v skrivnost in lepoto preprostega bogoslužja in moči Božje besede je temeljno za razlikovanje in odkrivanje Božje volje.

2. Teden – VERA
Najprej bomo odkrivali odtenke Očetove neskončne ljubezni, Sinovo vabilo k nenehnemu spreobračanju in poklicanost k svetosti, ki je dar Svetega Duha; Marija pa nas bo spremljala pri odkrivanju znamenj Božjega klica in nam pomagala nanj tudi osebno odgovoriti.

3. Teden – ODLOČITEV
Peš se bomo podali na romarsko pot v tridnevno puščavo – molk in samoto – z enim samim življenjskim vprašanjem: »Gospod, kaj želiš, da storim?« Bratje bomo v teh dneh še posebej molili, da bi vsak zase spoznal Božjo voljo. Ob koncu puščave si bomo lahko podelili bogastvo duhovne izkušnje in se vrnili kot goreči Kristusovi prijatelji in učenci …

Za več podrobnosti se lahko obrnete na br. Jožka Smukavca po tel.: 041-860-350 ali e-pošti: joze.smukavec@rkc.si.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh