Zapri
Iskanje

Koncert Matjaža Robavsa in Alenke Kosmač v Slovenj Gradcu

Datum: 24. 01. 2014
Ločilo
Ura: 19.00
Ločilo
Trajanje: 24.1.2014 - 24.1.2014
Ločilo
Župnija: Slovenj Gradec
Objava: 24. 01. 2014
Ura: 19.00
Trajanje: 24.1.2014 - 24.1.2014
Oznake: Dogodek
Lokacija: Slovenj Gradec
Ustavi predvajanje

Koncert Matjaža Robavsa in Alenke Kosmač v Slovenj Gradcu

Koncert Matjaža Robavsa in Alenke Kosmač v Slovenj Gradcu
Koncert bo v petek, 24. januarja, ob 19. uri v rojstni hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu.

Društvo Hugo Wolf Slovenj Gradec vabi na koncert, ki bo v petek, 24. januarja, ob 19. uri v rojstni hiši Huga Wolfa v Slovenj Gradcu, Glavni trg 40.

Nastopila bosta Matjaž Robavs – bariton in Alenka Kosmač – klavir, ki bosta izvedla samospeve Beethovna, Dvoraka, Schuberta, Škerjanca, Lajovca in Wolfa.

Cena: 8 evrov, v predprodaji 5 evrov‚ šolska mladina brezplačnoMatjaž Robavs se je rodil v Ljubljani. Solopetja se je najprej učil na Srednji glasbeni in baletni šoli pri prof. Marcosu Bajuku, kasneje pa je vpisal študij solopetja na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu prof. Helene Lazarske.Študij samospeva in oratorija pa je z odliko zaključil pri prof. Robertu Hollu. Matjaž Robavs je nagrajenec solopevskih tekmovanj doma in v tujini: Krakovu na Poljskem, Takasakiju na Japonskem, Jugend musiziert v Avstriji, Ada Sary v Nowy Sacz na Poljskem, »s – Hertogenbosch » na Nizozemskem, kot najboljši interpret samospevov in kot najboljši pevec vseh kategorij. Sodeloval je na festivalih doma in v tujini: Avstrija, Poljska, Hrvaška, Irska, Belgija, Švica, Nemčija. Kot solist je gostoval v opernih hišah: v Celovcu, Schwerinu, Dunaju (Volksoper, Theater an der Wien), Ljubljani, Antwerpnu, Wexfordu, Baden – Badnu, Zuerichu, Frankfurtu, v sledečih vlogah: Papageno, Sprecher (Čarobna piščal – Mozart), Guglielmo (Cosi fan tutte – Mozart), Nr. Vier (Das verratene Meer – Henze), Ping (Turandot – Puccini), Oče (Janko in Metka – Humperdinck), Dottore Malatesta (Don Pasquale - Puccini), Dancairo (Carmen – Bizet), Švanda dudak (Švanda dudak – Weinberger), Germont, baron Dauphol (La Traviata – Verdi), Schaunard (La Boheme – Puccini), Poliferno (Niobe, regina di Tebe), Kilian (Čarostrelec – von Weber), Officier (Dialog karmeličank – Poulenc), Šiškov (Popisi iz mrtvega doma – Janaček), Haudy (Vojaki, Die Soldaten – Zimmerman). Snemal je za slovensko, avstrijsko, belgijsko, nemško in japonsko televizijo. Matjaž Robavs se intenzivno posveča tudi izvajanju samospevov vseh obdobij, kakor tudi oratorijem. Matjaž Robavs je profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njegove študentke in študenti so prejemniki nagrad na pevskih tekmovanjih tako doma, kakor tudi v tujini, nastopajo pa tudi v opernih produkcijah doma in v tujini. Vodi tudi solopevske seminarje na različnih glasbenih institucijah in univerzah doma in v tujini.

Andreja Kosmač je po končani srednji glasbeni šoli v razredu prof. Gite Mally leta 1998 z diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič – Srebotnjak. Po diplomi se je izpopolnjevala pri prof. S. Gadžijevu, nato pa še na dunajskem Konservatoriju pri prof. M. van den Hoeku. Dodatno se je izobraževala na mojstrskih tečajih pri profesorjih J. Lateinerju, L. Brumbergu, S. Falvaiu, R. Wardu in O. Maisenbergu. Že v času študija je imela več samostojnih in komornih koncertov po Sloveniji, Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Sodelovala je na tekmovanjih in prejela vrsto prvih nagrad (1991 - Mozartovo klavirsko tekmovanje v Ljubljani, 1992 - Državno tekmovanje mladih glasbenikov v Celju, 1995 - Državno tekmovanje mladih glasbenikov v Ljubljani, 1995 - 1. mednarodno klavirsko tekmovanje Konzerteum v Grčiji). Za izvedbo recitala na dvorcu Zemono je leta 1996 prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Snemala je za slovensko radijsko in televizijsko hišo in za italijanski RAI, s flavtistom Matejem Zupanom sta izdala zgoščenko z deli C. Reineckeja. Kot solistka je igrala z orkestrom KGBL, orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoniki RTV, leta 2004 pa je kot predstavnica Slovenije nastopila z moskovskim komornim orkestrom Kremlin. Trenutno se posveča predvsem komornemu muziciranju. Pogosto nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi pevci in flavtisti, velikokrat je tudi korepetitor na mojstrskih tečajih. Kot profesor klavirja in korepetitor deluje na Konservatoriju za glasbo in balet ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh