Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muzikal Veronika Deseniška bo znova zaživel

Datum: 28. 06. 2024
Ura: 21.00
Trajanje: 28.6.2024 - 5.7.2024
Objava: 28. 06. 2024
Ura: 21.00
Trajanje: 28.6.2024 - 5.7.2024
Lokacija: Celje
Ustavi predvajanje

Muzikal Veronika Deseniška bo znova zaživel

Muzikal Veronika Deseniška bo znova zaživel
Muzikal Veronika Deseniška se po štirih letih premora 28. junija vrača na oder Starega gradu v Celju. V štirih uprizoritvah bo v naslovni vlogi znova nastopila Eva Černe Avbelj, ekipi se bo letos prvič pridružil Gregor Ravnik.

Predstavo, ki pripoveduje slavno legendo o dinastiji mogočnih celjskih grofov, zgodbo o nesrečni ljubezni Friderika II. in Veronike z Desenic, bodo po štirih letih oživili. Na Starem gradu Celje bodo letos štiri uprizoritve muzikala Veronika Deseniška – zadnji konec tedna v juniju, 28. in 29. junija, ter še teden dni pozneje, 4. in 5. julija

Ob Evi Černe Avbelj bodo nastopili še Klemen Bunderla, Tjaša Hrovat Steklasa, Željka Predojević Korošec, Srđan Milovanović in Marjan Bunič. Ekipi pa se bo letos prvič pridružil tudi tenorist Gregor Ravnik. Umetniško delo poleg zvezdniške zasedbe 60 glasbenikov, igralcev in plesalcev odlikuje tudi glasba prodornega skladatelja mlajše generacije Leona Firšta. Scenarij je plod mojstra slovenskega muzikala Janeza Usenika.

Veronika Deseniška je po mnenju Zavoda Celeia Celje verjetno najodmevnejši celjski umetniški projekt tega tisočletja. V štirih sezonah si ga je namreč v Celju in na gostovanjih drugod ogledalo več kot 25.000 gledalcev. Poleg tega glasbo iz muzikala izvajajo orkestri, pevski zbori in ansambli po vsej državi, razprodana sta dva ponatisa zgoščenk, produkcija pa je bila opažena tudi v številnih tujih medijih.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ


Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh