Zapri
Iskanje

Slovenj Gradec: Leta nič, en dan potem

Datum: 14. 01. 2017
Ločilo
Ura: 19.15
Ločilo
Trajanje: 14.1.2017
Ločilo
Župnija: Slovenj Gradec
Objava: 14. 01. 2017
Ura: 19.15
Trajanje: 14.1.2017
Oznake: Dogodek
Lokacija: Slovenj Gradec
Ustavi predvajanje

Slovenj Gradec: Leta nič, en dan potem

Slovenj Gradec: Leta nič, en dan potem
Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec vabi na gledališko predstavo Zorka Simčičaz naslovom Leta nič, en dan potem v izvedbi Ljubiteljskega gledališča Teharje – Celje, ki bo v soboto, 14. januarja, ob 19.15 v Elizabetinem domu
Pastoralna zveza župnij Slovenj Gradec (Pameče, Sele, Slovenj Gradec, Stari trg) vabi na gledališko predstavo slovenskega pisatelja in Prešernovega nagrajenca Zorka Simčičaz naslovom Leta nič, en dan potem v izvedbi Ljubiteljskega gledališča Teharje – Celje, ki bo v soboto, 14. januarja, ob 19.15 v Elizabetinem domu.

Informacije: Srečko Maček, tel.: 070-647-644.

Beseda o avtorju in delu
Zorko Simčič se je rodil leta 1921 v Mariboru. Po drugi svetovni vojni je v Argentini urejal revijo Meddobje in bil med pobudniki Slovenske kulturne akcije. Njegovo prvo literarno delo je roman Prebujenje, med najpomembnejša pa sodita sodobni roman Človek na obeh straneh stene ter drama Odhojene stopinje. Za svoje delo je prejel več nagrad, med njimi tudi Prešernovo nagrado leta 2013. Osrednje dogajanje je v domu dveh mladih zakoncev, Debore in Lameha, katerih odnos je ranjen in zaznamovan z nesoglasji glede sprejetja novega življenja v njun dom. V navedeno neprijetno razpoloženje se vključi sveta družina, ki se na poti iz Betlehema za kratek čas ustavi pri omenjeni družini in ji prinese notranji mir in blagoslov.

Ljubiteljsko gledališče Teharje Celje – LGTC je pričelo delovati leta 1993 po razpustitvi Amaterskega gledališča Železar Štore-Celje. Od takrat pripravlja recitale in predstavlja domače in tuje pesnike ter uprizarja dramska besedila. Nastopa po raznih krajih Slovenije in pri Slovencih v zamejstvu v Italiji in Avstriji ter na Hrvaškem. V času svojega delovanja je imelo društvo več kot petsto nastopov. Sodeluje s Svetovnim slovenskim kongresom, z Osrednjo knjižnico Celje, z Glasbeno šolo Celje in drugimi. Z različnimi celjskimi pevskimi zbori in zbori iz zamejstva bogati vsebino in uspešnost svojega delovanja. Umetniški vodja LGT je Peter Simoniti.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh