Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanja in druženje v družinski akademiji 2014/2015

Datum: 21. 04. 2015
Ura: /
Trajanje: 21.4.2015 - 16.5.2015
Župnija: Stara Loka
Objava: 21. 04. 2015
Ura: /
Trajanje: 21.4.2015 - 16.5.2015
Oznake: Dogodek
Lokacija: Stara Loka
Ustavi predvajanje

Srečanja in druženje v družinski akademiji 2014/2015

Srečanja in druženje v družinski akademiji 2014/2015
Srečanja in druženje v družinski akademiji 2014/2015


INŠTITUT PEDAGOGIKE SKUPNOSTI v ustanavljanju vabi na srečanja in druženje v DRUŽINSKI AKADEMIJI 2014/2015 v Jurjevo dvorano v Stari Loki; Stara Loka 64, Škofja Loka.

Smo starši poklicani, da delujemo kot revolucionarji? Ali želimo, da naši otroci postanejo tekmovalci, ki se borijo samo za to, kar jim svet lahko da? Ali plešemo na drugo melodijo? Glasba mojih sanj je melodija ljubezni, zaupanja, sočutja, pravičnosti in miru – tako pri nas doma kot na našem planetu. Elizabeth Loescher

Stara modrost pravi: »Če ne vem, kam grem, bom na koncu zanesljivo prišel nekam drugam.« Pri vprašanju vzgoje se ta modrost vse jasneje izpričuje. Že psihoterapevt Bogdan Žorž je dolga leta opozarjal, da na področju vzgoje ne bo pozitivnih sprememb, dokler ne bo jasno opredeljenih vzgojnih ciljev. Eden ključnih ciljev je nastanek in razvoj OBČUTKA ZA SKUPNOST, ki se je danes povsem izgubil v podivjanem individualizmu in v boju drug proti drugemu. Danes v naravno in neizogibno potrebo po skupnosti vse bolj vdira vsemogočnost posameznika, ki ga bolj skrbi lastna varnost kot varnost drugega.

Bolje je dobro imeti se sam s seboj kot pa dobro imeti se skupaj. Zato PEDAGOGIKA SKUPNOSTI postaja velik kulturni izziv nasproti vse bolj individualni družbi posameznikov.

PEDAGOGIKA SKUPNOSTI je model, ki vnaša v vzgojo, tako v družini kot v vrtcu in šoli, dimenzijo globoke humanizacije, saj vsak človek najde pravi smisel življenja le, če je naravnan na življenje z drugimi in za druge. Vsak od nas je edinstven in neponovljiv ter prav zato tudi neprecenljiv dar za drugega.

DRUŽINSKA AKADEMIJA ponuja odgovor na vprašanje, kako v plehkost odnosov ponovno vračat dostojanstvo in smisel našemu ‘biti z drugimi in za druge’.

PREDAVATELJI
1. Meta in Rudi Tavčar – Imago partnerska terapevta Meta in Rudi Tavčar sta poročena od leta 1980 in imata štiri hčere. Tudi sama sta, kljub aktivnemu ukvarjanju zakonsko problematiko, šla skozi krize in težka obdobja, zato želita nekaj svojih izkušenj prenesti na druge. Profesionalno se ukvarjata z individualnim svetovanjem, vodenjem seminarjev in delavnic s področja medosebnih odnosov,skupaj pa vodita šolo za partnerske odnose Midva in najina pot.

2. Predstavnik mednarodne mreže EdU iz Italije EdU (Educazione Unitŕ) je študijski center v Rimu, ki na svetovni ravni koordinira delo pedagoških strokovnjakov na področju pedagogike skupnosti. Vrtec Sončni žarek v Stari Loki že dvanajsto leto razvija lasten pedagoški način vzgoje in izobraževanja, ki temelji na združevanju slovenske tradicije predšolske vzgoje in Pedagogike skupnosti.

3. Zakonca Merhar – Vrtec Sončni žarek za vas pripravlja nepozaben večer v soju sveč ob slastni večerji in žlahtni kapljici. Pogovor za mizo bo navdihovala življenjska zgodba povabljenih gostov.

4. p. Marko Ivan Rupnik – Jezuit p. Marko Ivan Rupnik je teolog in umetnik svetovnega slovesa. Od leta 1991 živi in dela v Rimu kot direktor Centra Aletti. Vsako srečanje z njim je enkraten in nepozaben dogodek.

Okvirni potek sobotnih srečanj:
* 8.45: zbiranje
* 9.00: predavanje
* 10.30: odmor za kavo ali čaj
* 11.00: delavnica/pogovor
* sklep ob 12.30

Program:
* v soboto, 29. novembra, od 9. ure do 12.30: Meta in Rudi Tavčar: Konflikt z otrokom – priložnost za mojo osebnostno rast (varstvo za otroke bo zagotovljeno);
* v soboto, 24. januarja, od 9. ure do 12.30: Predstavnik mednarodne mreže EdU – Pedagogika skupnosti in njen pomen za današnji čas (varstvo za otroke bo zagotovljeno);
* v petek, 20. marca, ob 20. uri: Večerja v soju sončnega žarka. Potrebna je predhodna rezervacija po tel.: 04/512-60-00 ali e-pošti: vrtec.soncnizarek@gmail.com;
* v soboto, 16. maja, od 9. ure do 12.30: p. Marko Ivan Rupnik: Umetnost, duhovnost in vzgoja (varstvo za otroke bo zagotovljeno).

Zaželeni prispevek za pokritje stroškov je 10 evrov na družino za eno srečanje. Prosimo, da otroke, ki jih boste na sobotna srečanja pripeljali v varstvo, predhodno prijavite po tel.: 031-243-927 (Neža Karlin).

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh