Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Proza

Blagoslov gora

Okruški o prvem slovenskem alpinistu in velikem humanistu Valentinu Staniču

Proza

Blagoslov gora

Okruški o prvem slovenskem alpinistu in velikem humanistu Valentinu Staniču

V Bodrežu pri Kanalu rojeni duhovnik Valentin Stanič (1774–1847), na katerega spominja tudi Staničeva koča pod Triglavom, se je vpisal v zgodovin... Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Blagoslov gora
Blagoslov gora
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610409106
Avtor: Ivan Sivec
Založba: Družina
Število strani: 224
Vezava: trda
Mere: 167 x 27 mm

O izdelku

V Bodrežu pri Kanalu rojeni duhovnik Valentin Stanič (1774–1847), na katerega spominja tudi Staničeva koča pod Triglavom, se je vpisal v zgodovino kot prvi slovenski in eden prvih evropskih alpinistov, prvopristopnik na več najvišjih vrhov. Bil pa je še mnogo več: pesnik, pisatelj, prevajalec, šolnik, kulturnik, predvsem pa izreden humanist. Med drugim je v Gorici osnoval prvo slovensko knjigarno, ustanovil prvo gluhonemnico na Slovenskem in prvo društvo proti mučenju živali v tedanji Avstriji. Ivan Sivec nas v romanu popelje skozi življenje tega velikega človekoljuba in vsestranskega narodnega buditelja.

O avtorju:

Ivan Sivec, rojen 23. maja 1949 v Mostah pri Komendi, je najbolj plodovit in že poldrugo desetletje vedno med prvimi tremi najbolj branimi slovenskimi pisatelji. Po izobrazbi je diplomirani slovenist in magister etnoloških znanosti. Od leta 1972 živi in ustvarja v Mengšu. Blagoslov gora je njegova 172. knjiga.

Nazaj na vrh