Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za otroke

Charlottina zgodba


Za otroke

Charlottina zgodba

R. J. Palacio

Knjiga prinaša dekliški pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati fant s hudo deformacijo obraza. Več
20,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Charlottina zgodba
Charlottina zgodba
20,99€

Lastnosti

Koda: 9789619430675
Avtor: R. J. Palacio
Avtor prevoda: Boštjan Gorenc
Založba: Ocean
Zbirka: Čudo
Število strani: 140
Vezava: trda in mehka
Mere: 140 x 200 mm
ISBN: 978-961-94306-7-5 (tv), 978-961-94306-6-8 (mv)

O izdelku

Ameriška uspešnica Čudo, prejemnica mnogih mednarodnih nagrad za kakovostno literaturo, ki je osvojila že milijone bralcev po vsem svetu, je v odličnem prevodu Boštjana Gorenca tudi pri nas ogrela srca mladostnikov in njihovih staršev, starih staršev, učiteljev, vzgojiteljev. Od izida v slovenščini novembra 2014 do danes se je uvrstila na številne sezname obveznega branja.

Charlottina zgodba prinaša dekliški pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi August Pullman, fant s hudo deformacijo obraza.

Kako dekleta sprejmejo prihod novega sošolca in kaj menijo o nesramnem obnašanju nekaterih sošolcev? Zakaj je Charlotte do Augusta zadržana? Katera dekleta so »popularna« in katera niso? V čem je Summer drugačna od Charlotte? Kaj se zgodi, ko Ximena povabi Charlotte in Summer, naj prespita pri njej? In kaj Charlotte na koncu spozna v pogovoru z ravnateljem?

»Vem, da ljudje o meni govorijo, da sem pridkana punčka. Nimam pojma, zakaj. Ker sploh nisem tako pridna punčka. Vendar prav tako nisem oseba, ki bi bila nesramna do nekoga samo zato, ker nekdo drugi pravi, naj bom nesramna do njega. Te stvari mi grejo res na živce.

Ko so tako vsi fantje začeli ignorirati Jacka, on pa ni imel pojma, zakaj, se mi je zdelo, da mu lahko vsaj pojasnim, kaj se dogaja. Konec koncev se poznava že od vrtca. Dober fant je!

Težava je v tem, da ne bi rada, da me kdo vidi govoriti z njim. Nekatere punce, recimo Savannina klapa, so se postavile na Julianovo stran, jaz pa sem želela ostati nevtralna, saj nisem hotela,da bi se spravile name. Še vedno sem upala, da se mi bo naposled končno uspelo priključiti njeni klapi. Niti pod razno si nisem hotela uničiti možnosti, da me sprejmejo medse.«

Podobni izdelek

Vreme v 30 sekundah
Za otroke
16,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh