Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Julianova zgodba (trda vezava)


Mladina
Za mladino

Julianova zgodba (trda vezava)

R. J. Palacio

Knjiga prinaša nov pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi fant s hudo deformacijo obraza. Več
19,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Julianova zgodba (trda vezava)
Julianova zgodba (trda vezava)
19,99€

Lastnosti

Koda: 9789619383681
Avtor: R. J. Palacio
Avtor prevoda: Boštjan Gorenc
Založba: Ocean
Zbirka: Čudo
Število strani: 104
Vezava: trda
Mere: 140 x 200 mm
ISBN: 978-961-93836-8-1

O izdelku

Ameriška uspešnica Čudo, prejemnica mnogih mednarodnih nagrad za kakovostno literaturo, ki je osvojila že milijone bralcev po vsem svetu, je v odličnem prevodu Boštjana Gorenca tudi pri nas ogrela srca mladostnikov in njihovih staršev, starih staršev, učiteljev, vzgojiteljev. Od izida v slovenščini novembra 2014 do danes se je uvrstila na številne sezname obveznega branja.

Julianova zgodba zdaj prinaša nov pogled na dogodke v Beecherjevi osnovni šoli, ki jo v petem razredu začne obiskovati tudi August Pullman, fant s hudo deformacijo obraza. Zakaj je Julian do novega sošolca Augusta tako nesramen? Zakaj se ga izogiba in mu v omarici pušča listke z žaljivimi sporočili? Kako se na Julianovo obnašanje odzove vodstvo šole? Kako pa na vse skupaj gledajo Julianovi starši?

In kdo na koncu poskrbi za to, da Julian obžaluje svoja neprimerna dejanja in postane boljši človek?

Iz zbirke Čudo ne spreglejte še knjig: Čudo, Charlottina zgodba in Chrisova zgodba, ki prav tako prinašajo nova pomembna življenjska spoznanja.

Avtorica R. J. Palacio (njeno pravo ime je Raquel Jaramillo) živi in dela v New Yorku. Čudo, mladinski roman o Augustu Pullmanu, njegovi izjemni družini in prijateljih, je njeno prvo literarno delo. Napisala ga je, ko je starejši od njenih dveh sinov končal peti razred in so bili dogodki in občutja desetletnikov v njeni glavi še sveži. Veliko gradiva za zgodbo, posamezne dogodke in dogajalno ozadje je tako vzela neposredno iz življenja svojega sina in njegovih sošolcev. K razmišljanju o tem, kako je živeti v koži nekoga, ki ima »nenavaden« obraz, pa jo je spodbudila mala deklica, ki so jo s sinovoma nekoč srečali pred prodajalno sladoleda.

Podobni izdelek

Mladina
Chrisova zgodba (trda vezava)
Za mladino
19,99€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh