Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Čudo

R. J. Palacio

»Ne sodi knjige po platnici. Razen te. Ta ima carsko platnico. In je carska.« Boštjan Gorenc - Pižama Več
24,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Čudo
Čudo
24,99€

Lastnosti

Koda: 9789619430620
Avtor: R. J. Palacio
Avtor prevoda: Boštjan Gorenc
Založba: Ocean
Zbirka: Čudo
Število strani: 328
Vezava: trda in mehka
Mere: 140 x 200 mm
ISBN: 978-961-94306-2-0 (tv), 978-961-94306-3-7 (mv)

O izdelku

»Ne sodi knjige po platnici. Razen te. Ta ima carsko platnico. In je carska.« Boštjan Gorenc - Pižama

»Ne bom opisoval, kakšen sem na pogled. Najbrž je huje od vsega, kar si sploh lahko zamislite.«

Izjemen roman, več let trdno zasidran na vrhu lestvice mladinskih uspešnic New York Timesa, prejemnik mnogih nagrad za kakovostno mladinsko literaturo, je osvojil že milijone otrok in odraslih po vsem svetu. V odličnem prevodu Boštjana Gorenca je tudi v slovenščini postal izjemna uspešnica (več kot 9000 prodanih izvodov).

V zbirki Čudo so izšle še 3 dodatne knjige: Julianova zgodba, Charlottina zgodba, Chrisova zgodba, ki prav tako prinašajo nova pomembna življenjska spoznanja.

August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza.

Hvalnica življenju in sprejemanju drugačnih in drugačnosti.

- Matic Slapšak, Stop

Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda. Vsi njihovi pogledi se združujejo v boju za sočutje, empatijo in sprejemanje drugačnosti. Ta nepozabna pripoved v naša življenja prinaša srčnost in upanje. Bralec začne ceniti vrednost pravega prijateljstva in moč prijaznosti.

Knjiga za najstnike, ki jo morajo obvezno prebrati tudi vsi odrasli. In svet bo postal za odtenek lepši.

O avtorici:

R. J. Palacio (njeno pravo ime je Raquel Jaramillo) živi in dela v New Yorku. Čudo, mladinski roman o Augustu Pullmanu, njegovi izjemni družini in prijateljih, je njeno prvo literarno delo. Napisala ga je, ko je starejši od njenih dveh sinov končal peti razred in so bili dogodki in občutja desetletnikov v njeni glavi še sveži. Veliko gradiva za zgodbo, posamezne dogodke in dogajalno ozadje je tako vzela neposredno iz življenja svojega sina in njegovih sošolcev. K razmišljanju o tem, kako je živeti v koži nekoga, ki ima »nenavaden« obraz, pa jo je spodbudila mala deklica, ki so jo s sinovoma nekoč srečali pred prodajalno sladoleda.

Podobni izdelek

Mladina
Julianova zgodba
Za mladino
19,99€
Mladina
Chrisova zgodba
Za mladino
19,99€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh