Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Za mladino

Chrisova zgodba


Mladina
Za mladino

Chrisova zgodba

R. J. Palacio

Chrisova zgodba prinaša pomembno spoznanje, da se je za prava prijateljstva treba potruditi. Več
19,99€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Chrisova zgodba
Chrisova zgodba
19,99€

Lastnosti

Koda: 9789619475690
Avtor: R. J. Palacio
Avtor prevoda: Boštjan Gorenc
Založba: Ocean
Zbirka: Čudo
Leto izdaje: 2014
Število strani: 96
Vezava: trda in mehka
Mere: 140 x 200 mm
ISBN: 978-961-94756-9-0 (tv), 978-961-71230-0-5 (mv)

O izdelku

Chrisova zgodba prinaša pomembno spoznanje, da se je za prava prijateljstva treba potruditi. Chris in Auggie, fant s prirojeno deformacijo obraza, se poznata že od rojstva, otroštvo sta preživela skupaj. Topla in empatična pripoved preskakuje med spomini iz njunega zgodnjega otroštva in enim samim dnevom iz sedanjosti, na koncu katerega Chris sprejme odločitev, za katero misli, da je najboljša, čeprav zanj ni najlažja.

»Kadar se zgodi kaj tako strašljivega kot to, nas običajno prebudi, veš? Da ponovno ovrednotimo, kaj nam je pomembno v življenju. Družina. Prijatelji. Ljudje, ki jih imamo radi.«

Kaj še sploh dodati o prijateljstvu, ko pa je avtorica imenitne serije povedala vse, kar šteje in še več?! Škoda, da je že konec. Še bi brala o Auggieju in srčni druščini prijateljev, ki vzbujajo upanje, da svet ne odpove, dokler ostanemo ljudje.

- Janja Vidmar, mladinska pisateljica in strokovnjakinja za mladinsko književnost, Facebook


Ameriška uspešnica Čudo, prejemnica mnogih mednarodnih nagrad za kakovostno literaturo, ki je osvojila že milijone bralcev po vsem svetu, je v odličnem prevodu Boštjana Gorenca tudi pri nas ogrela srca mladostnikov in njihovih staršev, starih staršev, učiteljev, vzgojiteljev. Od izida v slovenščini novembra 2014 do danes se je uvrstila na številne sezname obveznega branja.

Iz zbirke Čudo ne spreglejte še knjig Čudo, Julianova zgodba in Charlottina zgodba, ki prav tako prinašajo nova pomembna življenjska spoznanja.

O avtorici: 

R. J. Palacio (njeno pravo ime je Raquel Jaramillo) živi in dela v New Yorku. Čudo, mladinski roman o Augustu Pullmanu, njegovi izjemni družini in prijateljih, je njeno prvo literarno delo. Napisala ga je, ko je starejši od njenih dveh sinov končal peti razred in so bili dogodki in občutja desetletnikov v njeni glavi še sveži. Veliko gradiva za zgodbo, posamezne dogodke in dogajalno ozadje je tako vzela neposredno iz življenja svojega sina in njegovih sošolcev. K razmišljanju o tem, kako je živeti v koži nekoga, ki ima »nenavaden« obraz, pa jo je spodbudila mala deklica, ki so jo s sinovoma nekoč srečali pred prodajalno sladoleda.

Podobni izdelek

Razprodano
Potovanje na Venero
Za mladino
21,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh