Ob vsakem nakupu nad 40€ brezplačno prejmete DVD Dober prijatelj - Pedro Opeka!

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Na pravi strani zgodovine


Filozofija in esejistika

Na pravi strani zgodovine

Ben Shapiro

Shapiro v pričujoči knjigi razgalja, zakaj se je zahodna civilizacija znašla v krizi glede lastne biti in idej. Več
34,90€ 39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Na pravi strani zgodovine
Na pravi strani zgodovine
34,90€
Dodaj
Zmanjšaj

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610406648
Ikona seznama Avtor: Ben Shapiro
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama Avtor prevoda: Niki Neubauer
Ikona seznama Leto izdaje: 2020
Ikona seznama Število strani: 288
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 153 x 230 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0664-8

O izdelku

Kako sta razum in etična opredelitev naredila Zahod velik

Ben Shapiro je avtor newyorške uspešnice z naslovom Na pravi strani zgodovine. Leta 2016 je na kalifornijski univerzi Berkeley javno spregovoril o številnih perečih temah, ki pestijo sodobno družbo in intelektualne kroge. Shapira je ob njegovem govoru spremljalo in varovalo prek sto policistov, kar je tako rekoč in situ potrdilo njegovo tezo o tem, da je v današnji družbi svoboda govora okrnjena.


Shapiro v pričujoči knjigi razgalja, zakaj se je zahodna civilizacija znašla v krizi glede lastne biti in idej. Shapiro pravi, da smo vse prezlahka dopustili, da se v imenu politične korektnosti omejijo naše individualne pravice, da otroke učimo, da so njihova čustva pomembnejša od dialoga, podprtega z argumenti, da je smisel življenja poljuben in popolnoma podrejen subjektivnemu. Kot civilizacija smo padli v dobo moralnega subjektivizma in individualnega hedonizma, kjer smo tudi popolnoma izgubili občutek za skupnost in skupno dobro.

Shapiro trdi, da smo kot družba pozabili, da se je skoraj vse, kar se je v zgodovini kdaj koli zgodilo, zgodilo zato, ker so ljudje verjeli v judovsko-krščanske vrednote ter v moč razuma, ki prihaja od starih Grkov. Namen knjige je s preletom 3500 let zgodovine, številnih filozofov in mislecev vse do današnje politične situacije pokazati, od kod izhajajo človekove svoboščine in kako so se oblikovale. Shapiro zagovarja, da smo ljudje ustvarjeni po Božji podobi in kot taki sposobni raziskovati in soustvarjati svet. Ravno te vrednote so lahko na Zahodu iz sanj rodile napredek, človekove pravice, mir, blagostanje in umetnost.

Podobni izdelek

Akcija
Proza
24,90€ 19,90€ Poglej izdelek: Karel IV.

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh