Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete CD Pesmi mojih krajev, izvajalke Mance Izmajlove. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Družina in vzgoja

Vzgoja z logiko in ljubeznijo


Družina in vzgoja

Vzgoja z logiko in ljubeznijo

Foster Cline in Jim Fay

Ali lahko starši damo otrokom večje darilo, kot je priložnost za radostno in odgovorno odraslo življenje? Načela te knjige vam bodo pri tem v pom... Več
19,90€ 24,90€ Najboljša cena v 30 dneh: 19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Vzgoja z logiko in ljubeznijo
Vzgoja z logiko in ljubeznijo
19,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610406341
Ikona seznama Avtor prevoda: Ana Pavec
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2020
Ikona seznama Število strani: 296
Ikona seznama Vezava: mehka
Ikona seznama Mere: 150 x 225 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0634-1

O izdelku

Ali lahko starši damo otrokom večje darilo, kot je priložnost za radostno in odgovorno odraslo življenje? Načela te knjige vam bodo pri tem v pomoč!

Zakaj izraza logika in ljubezen? Uspešno starševstvo se osredotoča na ljubezen: ljubezen, ki ni permisivna, ljubezen, ki ne prenaša nespoštovanja, a tudi ljubezen, ki je dovolj močna, da otroci ob njej lahko delajo napake ter doživljajo njihove posledice. Večina napak ima logične posledice. In te otroke učijo lekcij, ki preobražajo mišljenje, kadar jih pospremimo z vživljanjem – z našim sočutnim razumevanjem otrokovega razočaranja, frustracij, bolečine.

V tej knjigi se boste naučili, kako vzgajati otroke z izbirami, posledicami in vživljanjem.

Knjiga je razdeljena na dva dela: v prvem je razložen koncept starševstva, avtorja pa se osredotočita med drugim tudi na gradnjo otrokove samopodobe, na odpravljanje jeze in prepirov, postavljanje meja, uporabo besed za razmislek in uresničitev trditev, ponujanje izbir ter izražanje sočutja ob tem, ko se otroci spoprijemajo s posledicami svojih napak. To so gradniki uspešnega starševstva.

V drugem delu se avtorja lotita prakse. Oseminštirideset zrn logike in ljubezni ponuja vsakdanje strategije za obvladovanje težav, s katerimi se srečuje večina staršev v prvih dvanajstih letih otrokovega življenja.

Dobro starševstvo pomeni ljubeč in uspešen odnos med starši in otroki ter sporazumevanje, ki spodbuja spoštovanje in samoobvladovanje.


O AVTORJIH:

Foster Cline, doktor medicine, je mednarodno priznan psihiater za otroke in odrasle. Skupaj z Jimom Fayem je ustanovil Inštitut logike in ljubezni. Njegova ljubezen do otrok in strast do spreminjanja življenj mu dajeta edinstven smisel za jasnost, ko težke in pogosto zapletene koncepte otrokovega razvoja spremeni v jasno razlago in odgovore za starše.

Jim Fay ima več kot 50 let izkušenj dela z otroki in družinami. Je eden najbolj iskanih predavateljev v ZDA na področju starševstva, pozitivne vzgoje in vodenja v razredu. Prepoznan je kot eden vrhunskih ameriških strokovnjakov za izobraževanje in je na tem področju prejel številne nagrade.

 Vzgojimo otroke v odgovorne odrasle

Podobni izdelek

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh