Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začela se je devetdnevnica

Za vas piše:
K. C.
Objava: 17. 06. 2016 / 11:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začela se je devetdnevnica

Začela se je devetdnevnica

Pred 24-urno molitvijo in postom, od 16. do 24. junija, poteka devetdnevnica.
Že šesto leto zapored molimo in se postimo za domovino – za spreobrnjenje vsakega od nas in duhovni preporod našega naroda. Ob 25-letnici samostojne Slovenije nas povezuje slogan Edinost, sreča, sprava, besede, ki jih poznamo iz Prešernove Zdravljice. Župnije so prejele knjižico z molitvami za vsak dan. Pred 24-urno molitvijo in postom, od 16. do 24. junija, poteka devetdnevnica.

Slovesen začetek devetdnevnice je bil 16. junija v mariborski stolnici, ko je mašo za domovino daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Po maši sta bila molitev za domovino in akademija. V času devetdnevnice je vsak dan ob 5h zjutraj na Radiu Ognjišče molitev rožnega venca za domovino.

24-urna molitev in post za domovino se bosta začela 23. junija ob 18h. Pol ure pozneje bo v ljubljanski stolnici v okviru te pobude maša, h kateri so še posebej povabljeni mladi. Molitev bo v ljubljanski stolnici. Končala se bo z mašo za domovino, ki jo bodo 24. junija ob 16. uri darovali slovenski škofje.

Prav tako pa pripravljajo v svojih občestvih molitvena srečanja tudi župnije. Občestva in posamezniki se lahko v molitev vključite z vpisom v seznam na spletni strani www.nasadomovina.si, ki je že na voljo.

Verske skupnosti v slovenski državi

Vabimo skupine, družine in posameznike, da vsak na svoj način in po svojih močeh sodelujejo pri molitvi in postu za našo Ob pobudi 24 ur molitve in posta za domovino bodo na novinarski konferenci, v ponedeljek, 20. junija, ob 12. uri na vprašanje, kako vidijo vlogo verskih skupnosti v naši mladi državi, odgovarjali:

ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore,
evangeličanski škof Geza Filo,
mufti islamske skupnosti Nedžad Grabus
ter prota in stavrofor srbske pravoslavne cerkve Peran Bošković.

Dogodek spada v sklop aktivnosti pred dnevom državnosti.

Povežimo se v molitvi za Slovenijo!

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh