Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pričakuje vas nova Družina

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 11. 2015 / 11:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pričakuje vas nova Družina

Pričakuje vas nova Družina

Strani Cerkve po svetu prinašajo odzive na teroristične napade v francoski prestolnici.

Izšla je 47. številka tednika Družina, ki tokratno naslovnico posveča slovesni blagoslovitvi nove cerkve sv. Janeza Boska v Mariboru, zgodbo nadaljujemo tudi na straneh domače Cerkve. Marjan Pogačnik v uvodniku piše o času za usmiljenje in razmišlja, kje v teh časih najti izvire miru. Na drugi strani predstavljamo letošnji seminar Karitas z naslovom V službi človekovega dostojanstva, kot osebnost tedna pa idrijsko zborovodkinjo Stanko Močnik. Komentar p. Edvarda Kovača je posvečen nedavnim dogodkom v Parizu, kjer se po njegovih besedah »odvija prihodnost Evrope«.


Foto: splet

Strani Cerkve po svetu prav tako prinašajo odzive na teroristične napade v francoski prestolnici, poročamo pa tudi o enodnevnem obisku papeža Frančiška v italijanski pokrajini Toskani. O cerkvenem zborovskem in ljudskem petju je pred praznikom sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, za naš tednik spregovoril Marjan Grdadolnik, »steber cerkvenega pevskega utripa v Logatcu«.

Na straneh kristjanov v javnosti se sprašujemo, česa nas izjava Nostra aetate uči tudi po Parizu, Stane Granda pa na prepihu piše o »sejalcih smrti«. Mladovalovci svojim bralcem predstavljajo svet nogometnih navijaških skupin. S papeževimi besedami skušajo mlade spodbuditi k odločitvi za poroko in nas vabijo v kino na ogled novega Bondovega filma.

Strani vere in kulture prinašajo poročilo iz Stične, kjer se je pred godom sv. Cecilije zbralo več kot petdeset zborovodij, organistov in cerkvenih pevcev. Sredinska reportaža tokrat predstavlja župnijo sv. Barbare v Halozah – Cirkulane. Iz domače Cerkve tokrat o 50-letnici Katehetsko-pastoralne šole, v Sodražici pa so obnovili notranjost župnijske cerkve. Kapucinska cerkev sv. Cecilije v Celju je obhajala 400-letnico posvetitve.

V kuhinji bomo spoznali čajoto, plezavo rastlino iz družine bučevk, katere plodove med drugim lahko uporabimo za pripravo okusne solate, v domači lekarni p. Ašiča pa zdravilno moč gline. Potepuh nas vabi na obisk Sv. Gregorja in drugih Krekovih krajev.

Alojz Rebula v credu pojasnjuje, »zakaj ne piše o beguncih«, med redovi na Slovenskem se v drugem delu predstavljajo Marijine sestre Čudodelne svetinje, Janez Gril pa v šalah o »ljubem veselju«.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh