Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Berite z nami

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 11. 2015 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Berite z nami

Berite z nami

Poleg Družine ste ta teden prejeli brezplačno prilogo Berem bereš. Založba Družina pripravlja veliko novih knjig.
Poleg Družine ste bralci ta teden prejeli brezplačno prilogo Berem bereš. Založba Družina to jesen in zimo pripravlja veliko novih knjig. Za vas smo pripravili tudi posebno ponudbo in akcijo, v kateri kupite dve knjigi, plačate pa le eno. Več o tem si oglejte na strani 43. Za prihajajoče leto pa smo vam pripravili koledarje s podobami.

Gospodinje in gospodinjce bo gotovo pritegnila Varčna kuharica Marije Remec, ki je prvič izšla med prvo svetovno vojno, vendar nam tudi zdaj lahko ponudi mnogo nasvetov o kuhanju tako, da ne porabimo veliko sestavin, a je jed kljub temu zelo okusna. O kuhanju, jedeh in Mariji Remec smo se pogovarjali z etnologom Janezom Bogatajem, ki je napisal spremno besedo.

Pogumno dekle Meriam Ibrahim se je trdno oklepala krščanske vere, čeprav ji je za to grozila celo smrt. Vera v Boga je tako nagovorila novinarko Antonello Napoli, da je Sudanki, ki se noče ukloniti sodišču in sprejeti islamske vere, pomagala na svobodo in njeno zgodbo zapisala v knjigi Moje ime je Meriam. Z avtorico knjige smo spregovorili o njenem delu.

Prvo nagrado svetlobnica je prejel Marijan Eiletz z romanom Krik brez odmeva. Spoznajte ga in morda bo tudi vas navdihnil za pisanje. Ponujamo vam tudi odmevno papževo okoljsko okrožnico Hvaljen, moj Gospod.

Tudi na otroke in mlade nismo pozabili. Poleg že izdanih knjig, kot so Miklavž je tu!, Jezusovi mali učenci in Medvedek Benjamin, bo na Slovenskem knjižnem sejmu izšla serija ilustriranih knjižic o svetnikih in knjižica Sveti angel.

Na Slovenskem knjižnem sejmu, ki bo od 25. do 29. novembra, bodo knjigarne Založbe Družina bogatejše za novo knjižno zbirko Sozvezdja, v katero bo vključena poezija. Prvi pesniški zbirki bosta Le vrtnica v oporo Hilde Domin in Belo Brezno Jeana Mambrina. Poleg omenjenih bodo na sejmu izšle tudi Sestra Favstina Kowalska, Pet minut s sv. Duhom, Pogovori z Bogom in Krepostno vodenje.

Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodkih na Slovenskem knjižnem sejmu in obiščete našo stojnico v Cankarjevem domu.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh