Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski premier napovedal obnovo bazilike sv. Benedikta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 11. 2016 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski premier napovedal obnovo bazilike sv. Benedikta

Znamenito baziliko je povsem porušil nedavni potres.

Predsednik italijanske vlade Matteo Renzi je obljubil obnovo oz. vnovično gradnjo bazilike sv. Benedikta v Norcii, ki jo je povsem porušil nedavni potres v osrednji Italiji. Bazilika bo »znova zasijala v vsej lepoti«, je po navedbah italijanskih medijev izjavil premier Renzi. Podpisan naj bi bil tudi že dekret za poenostavitev birokratskih postopkov v popotresni obnovi.



»Denar je na voljo, volja prav tako. Vse bomo znova zgradili, začenši s cerkvijo sv. Benedikta, zavetnika Evrope«, je Renzi že sredi minulega tedna zapisal med svojimi sporočili.

Gotska bazilika sv. Benedikta iz Nursije (480-547) je bila v nedavnem potresu skoraj povsem porušena, ostalo je le še pročelje svetišča. Epicenter potresa z močjo 6,5 je bil nedaleč od Norcie.

Bazilika iz 14. stoletja naj bi bila po izročilu zgrajena v rojstnem mestu sv. Benedikta iz Nursije (480-547), ustanovitelja reda benediktincev in zavetnika Evrope, ter njegove sestre dvojčice, sv. Sholastike. Mednarodni priorat benediktincev v Norcii vodi Američan p. Cassian Folsom.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh