Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jesenski sadovi založbe Družina

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 09. 2014 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2023 / 11:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jesenski sadovi založbe Družina

Jesenski sadovi založbe Družina

Jesenski sadovi so zrasli tudi na založbi Družina, saj je septembra izšlo veliko knjig. Nekatere smo že predstavili, o drugih pa si preberite zdaj.

Jesenski sadovi so zrasli tudi na založbi Družina. Septembra je izšlo veliko knjig. Podrobneje smo predstavili angleško verzijo knjige o Mariji Pomagaj z Brezij, Mary Help of Christians at Brezje, Filmski izziv, Tvite papeža Frančiška, o Rodetovi knjigi Radosti in lepoti vere si lahko preberete v novici Kardinal Rode: »Kakršni smo mi, taki so časi«, o Božjem načrtu za naju pa smo pisali v novici Zgodovinski trenutek – DA življenju in družini. Zdaj pa vam predstavljamo še nekaj drugih knjig.

Najprej se bomo posvetili otrokom. Razveselite jih lahko z dvema knjižicama: Prvi božič in Oče naš.

Še pred najlepšim in najbolj veselim mesecem v letu se lahko s svojimi otroki posvetite knjižici Prvi božič. V njej boste našli zgodbo o Jezusovem rojstvu, od oznanjenja, odhoda v Betlehem, Jezusovega rojstva do poklona svetih treh kraljev. Knjiga je priprava na doživet božič. Napisana je posebej za naše najmlajše, ki se bodo ob njej zabavali z lepljenjem nalepk, te so v sredini knjige, in reševanjem preprostih nalog. Otroci bodo na prijeten način spoznavali pomen božiča in se ga tako še bolj veselili.







Ob knjižici Oče naš pa se bodo otroci naučili svoje prve molitvice - očenaš. Poleg molitve jih bodo pritegnili še pisane družinske fotografije in verzi Berte Golob, ki ponazarjajo besede iz molitve.










Izšla pa je tudi dopolnjena izdaja knjige Sveti Pavel za nepopolne duhovnika Aleka Zwiterja. Njegova prva izdaja je bila prevedena tudi v francoščino. Knjiga obravnava apostola Pavla v vsej njegovi krhkosti, človeškosti in tudi zmotljivosti. Svetnik nam tako sporoča, da smemo biti zmotljivi in nepopolni, vendar se moramo truditi, da naredimo čim manj napak in da jih, če je le mogoče, popravimo.








Poslanstvo krščanskega poslovneža pa je knjiga, v kateri so zbrani dokumenti z mednarodnega seminarja Logika daru in pomen podjetništva, ki ga je pripravil papeški svet Pravičnost in mir. Vsak poslovnež naj bi ravnal gospodarno in pravično. "Dokument opozarja na pomen človeškega dostojanstva in skupnega dobrega. Poslovneže vabi, naj ju upoštevajo pri vodenju podjetij. Najpomembnejša načela so: Načelo zadovoljevanja potreb sveta z dobrinami, ki so resnično dobre in ki resnično služijo …; načelo organizacije dela v podjetjih na način, ki spoštuje človeško dostojanstvo; na načelo subsidiarnosti, ki spodbuja duha pobude in povečuje kompetence zaposlenih; in končno na načelo trajnostnega ustvarjanja bogastva in njegove pravične delitve med različne déležnike,"je v spremni besedi zapisal dr. Janez Gril.





Zadnje, a nenazadnje, smo za vas pripravili tudi Rožni venec s papežem Frančiškom: Premišljevanja skrivnosti. V njej so skozi oči papeža Frančiška predstavljeni pomembni dogodki v Marijinem življenju, nejgove misli pa nas vodijo k globljemu razumevanju skrivnosti rožnega venca.










Jesenske bere pa še ni konec. V naslednjih dneh bo izšla knjiga Jezusovi mali učenci Karla Gržana, v kateri bo dedek svojim vnukom pripovedoval o doživljanju Jezusa skozi otroške oči. Preselili se bomo v Jezusov čas in prisluhnili, kako je učil in navdihoval otroška srca. Knjigo bodo popestrile ilustracije Karmen Smodiš.

Predstavitev knjige bo v soboto, 4. oktobra, ob 10. uri v galeriji Družina, kjer se bo urednica Mavrice Melita Košir pogovarjala z duhovnikom in pisateljem Karlom Gržanom.



»Pripoveduj nam zgodbe o Jezusu,« se je oglasila Špela in se proseče ozrla k dedku.
»Pripoveduj nam o Jezusu in otrocih …«
Dedek se je nasmehnil in rekel: »Prav.«
In je začel pripovedovati o Jezusu in malem Joni, sestrici Raheli, Ruti, Filipu ...
 







Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh