Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Karitas zbira pomoč za priseljence in begunce

Za vas piše:
K. C.
Objava: 26. 08. 2015 / 07:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Karitas zbira pomoč za priseljence in begunce

Karitas zbira pomoč za priseljence in begunce

Na težave beguncev in priseljencev se odziva tudi Slovenska karitas.
Na težave beguncev in priseljencev se odziva tudi Slovenska karitas. Vsako leto pomaga več kot 2.000 tujcem, ki živijo v Sloveniji, ob večji stiski ljudi po svetu pa se pridružuje še pomoči beguncem iz Sirije in Iraka na Bližnjem vzhodu. Neugodne razmere v domovini pa mnoge prisilijo v iskanje boljšega življenja. Sprejela naj bi jih tudi Slovenija. Prav nanje se pripravljajo na Slovenski karitas, kjer so začeli zbirati denarna sredstva za najnujnejše življenjske potrebščine.

Zato bo Karitas aktivirala svojo mrežo prostovoljnih sodelavcev škofijskih in župnijskih Karitas ob meji s Hrvaško, pridružili pa se jim bodo tudi tolmači arabskega jezika. Slovenska karitas pričakuje dobro sodelovanje z drugimi vladnimi in nevladnimi organizacijami, da bo pomoč učinkovitejša.

Slovenska karitas vabi k zbiranju sredstev za pomoč beguncem in migrantom. Svoj dar lahko prispevate na:

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Pomoč beguncem
Sklic: 00 628

Slovenska karitas tesno sodeluje z mednarodno mrežo Karitas. Za priseljence in begunce v Preševem, Kanjiži in Beogradu, kjer bo hrano, higienske pripomočke, obleke priskrbela Karitas v Srbiji, so že namenili 5.000 evrov.

Katere potrebščine se zbirajo in kam jih lahko odnesete, si preberite na spletni strani Karitasa, kjer najdete tudi podrobnosti o dosedanji pomoči Slovenske karitas za priseljence in begunce.

Vir in foto: Slovenska karitas

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh