Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krakov gosti svetovno premiero muzikala o Janezu Pavlu II.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 04. 2014 / 06:36
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krakov gosti svetovno premiero muzikala o Janezu Pavlu II.

Krakov gosti svetovno premiero muzikala o Janezu Pavlu II.

Premierna uprizoritev nocoj, na deveto obletnico smrti priljubljenega papeža.

Operni muzikal Karol Wojtyla: Resnična zgodba se prične s poskusom atentata na papeža 13. maja 1981 na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Dveurna produkcija nato pripoveduje o življenjski poti Karola Wojtyle, predvsem njegovem delovanju, s katerim si je pridobil ugled v svoji rodni Poljski.




»To je zgodba o mladem Karolu, o njegovih čustvih, o vojni, o materi Emiliji, o očetu vojaku in o bratu Edmundu, s katerim sta se morala ločiti, ko je ta postal zdravnik«, vsebino muzikala razkriva njegov režiser Duccio Forzano. »Muzikal je zgodba o vsem, kar je oblikovalo Wojtylo do točke, ko je dokončno spoznal, katero pot v življenju želi prehoditi.«

Glasbo za muzikal o Janezu Pavlu II. je napisala Noa, izraelska pop zvezdnica, ki je pokojnega papeža tudi osebno poznala. Leta 1994 je zanj pripravila in mu osebno zapela posebno priredbo Ave Marie.

Papeža bodo v muzikalu odigrali trije italijanski igralci, vsak izmed njih bo predstavljal drugo fazo papeževega življenja.

Tridimenzionalna tehnologija bo na odru poskrbela za papežev hologram, v predstavo pa bodo vpleteni tudi arhivski posnetki. Muzikal z naslovom Karol Wojtyla: Resnična zgodba bodo nocoj premierno uprizorili v krakovskem gledališču Juliusza Slowackega, nato pa se predstava seli v prestolnico Varšavo, kjer sledita uprizoritvi 8. in 9. aprila.

Karol Wojtyla je vojna leta preživel v Krakovu, kasneje pa je postal tudi nadškof tega mesta na jugu Poljske, dokler ga oktobra leta 1978 niso izvolili za papeža.

Papež Janez Pavel II. je umrl 2. aprila 2005. 27. aprila letos bo v Vatikanu razglašen za svetnika, kar je še zadnja postaja na njegovi poti proti svetništvu.


Vir: www.thenews.pl
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh