Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moskovski patriarh miri pričakovanja glede srečanja s papežem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 11. 2013 / 16:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Moskovski patriarh miri pričakovanja glede srečanja s papežem

Moskovski patriarh miri pričakovanja glede srečanja s papežem

Datum še ni določen, možna kraja srečanja Dunaj ali Pannonhalma.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je malce utišal burne domneve in pričakovanja o skorajšnjem srečanju s papežem Frančiškom. »O kakršnem koli datumu sploh še nismo govorili in tudi nevtralnega kraja srečanja še nismo določili«, je Kiril dejal v pogovoru za italijanski dnevnik »La Repubblica«.

Srečanje s papežem bo »velik korak«, s katerim se prepričano ukvarjamo«, je pojasnil patriarh. Takšno srečanje pa bi moralo biti izjemno skrbno pripravljeno. Preden se obe strani dogovorita glede ustreznega datuma, je najprej potrebno doreči vsebino pogovorov in protokolarna vprašanja. Osrednja tema pogovora bi bila po Kirilovih besedah lahko zaščita družine, naslednja pa morda solidarnost s preganjanimi krščanskimi skupnostmi.

Milanski kardinal Angelo Scola se je s patriarhom Kirilom sestal minuli torek v Moskvi. Istega dne je papež Frančišek v Vatikanu sprejel vodjo oddelka za zunanje zadeve pri Moskovskem patriarhatu, metropolita Hilariona. Po obeh srečanjih so mediji ugibali o morebitnem skorajšnjem srečanju med Frančiškom in Kirilom I. Kot možna kraja srečanja mediji navajajo avstrijsko prestolnico Dunaj in benediktinsko opatijo Pannonhalma na Madžarskem.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh