Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nizozemska želi uzakoniti evtanazijo za ostarele

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 10. 2016 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nizozemska želi uzakoniti evtanazijo za ostarele

Boj proti novi zakonodaji predvsem v malih krščanskih strankah.

Na Nizozemskem naj bi bila po novem pod določenimi pogoji dovoljena tudi evtanazija za ljudi, ki se bližajo koncu življenja. Z novo zakonodajo naj bi ostareli, ki sicer nimajo neozdravljive bolezni, vendar menijo, da je njihovo življenje že dopolnjeno, dobili možnost, da razmislijo tudi o dejavni evtanaziji, kot so poročali različni nizozemski mediji.



Pravosodni minister Ard Van der Steuer in ministrica za zdravstvo Edith Schippers sta zadolžena, da nocoj drugi zbornici parlamenta predstavita predlog zakona o evtanaziji za ostarele pod določenimi pogoji. Obstajajo ljudje, ki si ne želijo iz dneva v dan čakati na smrt, ampak želijo svoje življenje končati na dostojanstven način, sta pojasnila ministra. Pomembno je, da je želja po smrti povsem prostovoljna.

Krščansko-demokratska stranka na Nizozemskem v svojem volilnem programu piše, da ne podpira pravice do dejavne evtanazije. Tudi manjše krščanske stranke so se vedno odločno borile proti novi zakonodaji na tem področju. Parlament mora o predlogu še glasovati.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh