Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek bo ustanovil Komisijo za zaščito otrok

Objava: 06. 12. 2013 / 07:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek bo ustanovil Komisijo za zaščito otrok

Papež Frančišek bo ustanovil Komisijo za zaščito otrok

Komisija bo ustanovljena na predlog kardinalskega sveta, ki je te dni drugič zasedal v Vatikanu.

Svet kardinalov, ki papežu svetuje pri reformi rimske kurije, je včeraj zaključil svoje drugo zasedanje. Na tiskovni konferenci je tokrat sodeloval tudi član omenjenega sveta, bostonski kardinal Seán Patrick O'Malley, ki je novinarjem oznanil, da se je papež na predlog kardinalskega sveta odločil ustanoviti posebno Komisijo za zaščito otrok.

Kot poroča Radio Ognjišče, bo komisija papežu svetovala glede prizadevanja Svetega sedeža na področju zaščite otrok in pastoralne pozornosti do žrtev spolnih zlorab. Poročala mu bo o aktualnih programih za zaščito otrok, oblikovala nove pobude in predlagala primerne osebe za izvedbo tega. Sestavo in pristojnost komisije bo papež določil z ustreznim dokumentom.

Kot je na tiskovni konferenci že povedal kardinal O'Malley, bodo med pristojnostmi komisije sestava ključnih smernic za zaščito otrok ter razširitev pravil postopkov in strategij za zaščito in preprečitev spolnih zlorab nad mladoletniki. Med pristojnostmi komisije bodo še programi za vzgojo otrok, staršev in vseh tistih, ki delajo z otroki, vzgoja bogoslovcev, trajno izobraževanje duhovnikov in etični kodeks.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi pa je povedal, da je svet kardinalov nadaljeval z obravnavo kongregacij rimske kurije. Naslednje srečanje sveta kardinalov bo od 17. do 19. februarja, torej pred konzistorijem, na katerem bo papež umestil nove kardinale.

Vir: Radio Ognjišče / Kathpress / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh