Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se bo v Torinu srečal s sorodniki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 06. 2015 / 07:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se bo v Torinu srečal s sorodniki

V Vatikanu so predstavili program papeževega obiska v severni Italiji.

Papež Frančišek bo 21. in 22. junija letos obiskal italijansko industrijsko prestolnico Torino. Namen njegovega potovanja je predvsem počastitev torinskega prta v jubilejnem letu sv. Janeza Boska (1815-1888) ob dvestoletnici svetnikovega rojstva. Sveti oče pa si med dvodnevnim obiskom na severozahodu Italije ne bo zgolj ogledal znamenite relikvije, temveč se bo srečal s predstavniki delavcev, podjetnikov, mladih in redovnikov, na programu pa je tudi ekumensko srečanje.



Ob prihodu v Torino se bo Frančišek najprej srečal s tamkajšnjimi delavci, delodajalci in uslužbenci. Torino s tovarnami avtomobilov Fiat, z njimi se vozijo tudi v Vatikanu, velja za italijansko avtomobilsko prestolnico. Huda gospodarska kriza v zadnjih letih je močno prizadela tudi njihovo proizvodnjo. Sveti oče se bo z delavci srečal na mestnem trgu Piazzetta Reale.

Sledi osrednja točka programa, molitev pred torinskim prtom v tamkajšnji stolnici, nato pa bo papež na Trgu zmage obhajal slovesno bogoslužje. Jezusov mrtvaški prt je javnosti sicer tokrat na ogled od 19. aprila do 24. junija. V teh tednih in mesecih se v Torino zgrinjajo množice romarjev, ki želijo počastiti dragoceno relikvijo. Prireditelji že omenjajo okoli milijon obiskovalcev.

Na nadškofijskem sedežu bo Frančišek obedoval z mladimi zaporniki, brezdomci, s priseljenci in člani romske družine. Popoldne bo obiskal salezijansko skupnost, ki letos obhaja 200-letnico svojega ustanovitelja sv. Janeza Boska, nato pa sledi srečanje z mladimi.

V ponedeljek, 22. junija, bo papež obiskal valdeško skupnost v Torinu. To je največja, predvsem v severni Italiji prisotna reformirana Cerkev na Apeninskem polotoku, obisk svetega očeta pa bo skupnost doživela prvič. Frančišek bo z vodilnimi predstavniki občestva molil Očenaš.

Po vrnitvi na nadškofijski sedež se bo papež v zasebnem okviru srečal še s svojimi italijanskimi sorodniki. Skupaj z njimi bo obhajal sveto mašo, sledilo bo kosilo v družinskem krogu. Popoldne se bo sveti oče sestal s pripravljalnim odborom za izpostavitev torinskega prta, v večernih urah pa se bo vrnil v Rim.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh