Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se je sestal z metropolitom Hilarionom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 11. 2013 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež se je sestal z metropolitom Hilarionom

Papež se je sestal z metropolitom Hilarionom

Moskovski patriarh Kiril I. pa je sprejel milanskega kardinala Scolo.

Papež Frančišek se je včeraj v Vatikanu sestal z metropolitom Hilarionom, vodjo urada za zunanje zadeve pri Moskovskem patriarhatu. Podrobnosti o vsebini njunega pogovora pri Svetem sedežu niso sporočili. Sogovornika sta najverjetneje omenila tudi obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki ga v Vatikanu pričakujejo 25. novembra.

Hilarion se je včeraj udeležil tudi delovnih pogovorov s predstavniki vatikanskega sveta za edinost med kristjani. Danes je metropolit gostujoči predavatelj na konferenci Papeškega sveta za družino na temo družin v Evropi.

Papež Frančišek se je z metropolitom Hilarionom srečal že teden dni po svoji izvolitvi. Napeti odnosi med Vatikanom in rusko pravoslavno Cerkvijo so se v zadnjih letih občutno izboljšali.

Tudi ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je včeraj izrazil okrepljen interes po sodelovanju s katoliško Cerkvijo. Na srečanju z milanskim kardinalom Angelom Scolo je po navedbah ruske agencije Interfax dejal: »Menim, da obe Cerkvi še nikoli nista imeli toliko pomembnih razlogov za sodelovanje kot jih imata danes.« Njuna skupna naloga naj bi bila »ohranitev krščanske Evrope«.

Kiril I. je med drugim izrekel kritiko ob izpodrivanju krščanskih simbolov in besede »božič«. Pod krinko strpnosti in kulturne raznolikosti številnim kristjanom ni več dovoljeno nositi križca na delovnem mestu, ker naj bi to žalilo druge ljudi.

Ruski patriarh je opozoril tudi na preganjanje kristjanov na Bližnjem Vzhodu, v Afriki in Aziji. S papežem Frančiškom se strinja glede resnosti položaja na Bližnjem Vzhodu, posebej v Siriji. S Frančiškom želi še naprej sodelovati v prizadevanjih za mir na Bližnjem Vzhodu in za zaščito tamkajšnjih verskih manjšin.

Po navedbah kardinala Scole s patriarhom nista spregovorila o bližajočem se srečanju ruskega predsednika s papežem Frančiškom.

Vir: Kathpress

Foto: splet / news.va

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh