Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarji prestopili prag Marijinega doma

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 28. 09. 2016 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Romarji prestopili prag Marijinega doma

Drugi dan zahvalnega romanja je somaševanje vodil kardinal Santos Abril y Castello, pridigal pa novomeški škof Glavan.

Drugi dan jubilejnega zahvalnega romanja škofij Celje, Murska Sobota in Novo mesto, v torek, 27. septembra, je v baziliki Svete Marije Velike somaševanje vodil arhiprezbiter te marijanske bazilike kardinal Santos Abril y Castello, pridigal pa novomeški škof Andrej Glavan. Ta je najprej pozdravil kardinala Santosa Abrila y Castella, in to tudi kot nekdanjega nuncija v Republiki Sloveniji in še posebej kot tistega, ki je sodeloval pri ustanovitvi treh novih škofij in bil pri njihovi razglasitvi in umestitvi vseh treh prvih novih škofov.



V pridigi se je osredotočil na Marijo in Marijino baziliko, ki jo je imenoval za nekakšno »mater« vseh Marijinih svetišč, majhnih in velikih, imenitnih in skromnih. »Ko smo prestopili sveta vrata tega svetišča, smo prestopili prag Marijinega doma.« Zaželel je, da bi ljubezen do nebeške matere v tej znameniti cerkvi močneje zažarela v vernikih in se združila v zahvalni spev za slovenske nove škofije. »Ona, mati Cerkve, je gotovost, ljubezen, ki nas nikakor ne zapusti, nenehno odprto zatočišče, roka, ki vedno boža in tolaži.«



Omenil je nekaj dogodkov, po katerih je znana bazilika Marije Snežne: Mariji so se Rimljani priporočali ob strašni kugi, v njej je papež sprejel sv. Cirila in Metoda, tu so bili posvečeni učenci svetih bratov, ki jih je Metod pripeljal.



Vir: Radio Vatikan
Foto: Jože Potrpin

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh