Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče sprejel Sudanko Ibrahimovo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 07. 2014 / 07:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti oče sprejel Sudanko Ibrahimovo

Sveti oče sprejel Sudanko Ibrahimovo

Frančišek se je na smrt obsojeni materi dveh otrok zahvalil za njeno pričevanje krščanske vere.

Papež Frančišek je včeraj v Vatikanu v avdienco sprejel Meriam Ibrahim, na smrt obsojeno Sudanko, ki je bila zaradi poroke s kristjanom Danielom obtožena prešuštva in krivoverstva.



Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija je srečanje z Meriam in njeno družino v Domu sv. Marte trajalo približno pol ure. Sveti oče je z »velikim veseljem« pozdravil mlado mater dveh otrok in se ji iskreno zahvalil za njeno pričevanje krščanske vere, je po srečanju pojasnil p. Lombardi. Srečanje s Sudanko naj bi bilo »znamenje povezanosti in bližine« z vsemi tistimi, ki morajo trpeti zaradi svoje vere in se soočajo z omejevanjem verske svobode. Srečanja s Frančiškom so se udeležili tudi mož Daniel, dveletni sin Martin in dvomesečna hči Maya. Meriam se je svetemu očetu zahvalila za podporo in molitev, zahvalo pa izrazila tudi ostalim vernikom in ljudem dobre volje.

Sudanka je včeraj dopoldne na rimsko letališče Ciampino pripotovala v letalu italijanske vlade, ob pristanku pa je družino sprejel predsednik italijanske vlade Matteo Renzi s soprogo Agneso. Ibrahimovo je na letu spremljal namestnik italijanskega zunanjega ministra Lapo Pistelli, ki je sodeloval na pogajanjih za njeno izpustitev iz Sudana.



Kot je v pogovoru za medije pojasnil Pistelli, bo Ibrahimova z družino nekaj dni preživela v Rimu kot gostja italijanske vlade, nato pa bo odpotovala v New York.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: RV / AsiaNews

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh