Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trumpova zmaga tudi zaradi krščanskih volivcev

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 11. 2016 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Trumpova zmaga tudi zaradi krščanskih volivcev

Trumpova zmaga tudi zaradi krščanskih volivcev

Trump zatrjuje, da bo predsednik vseh Američanov, saj je že »čas, da Amerika stopi skupaj«.

Državljani Združenih držav Amerike so za svojega novega predsednika izvolili republikanskega kandidata Donalda Trumpa. Kot piše National Catholic Register, so k njegovi zmagi v veliki meri pripomogli tudi evangelijski in katoliški volivci. Kot so pokazali rezultati vzporednih volitev, je za Trumpa glasovalo 52 % katoliških volivcev, med evangeličani pa je nepremičninski mogotec dosegel najvišjo raven podpore republikanskemu kandidatu od leta 2004: podprlo ga je kar 81 % volivcev.



V prvem delu predvolilne kampanje Trump ni kaj dosti nagovarjal vernih državljanov, na konvenciji v Clevelandu pa je prvič neposredno nagovoril evangelijske kristjane. Kasneje se je obrnil tudi na katoličane in verne državljane po vsej Ameriki in odkrito podprl podpornike gibanja za življenje.

»President-elect« je v nagovoru po razglasitvi zmage dejal, da je čas, da Amerika stopi skupaj in zatrdil, da bo predsednik vseh Američanov. Trump je privržence nagovoril v hotelu v New Yorku, kamor je prišel z ženo Melanio in sinom Barronom ter drugimi družinskimi člani. Povedal je, da mu je demokratska protikandidatka Hillary Clinton že čestitala za zmago, sam pa se ji je zahvalil za vse delo, ki ga je doslej opravila za ZDA.

Dejal je, da bo služil narodu in skupaj z njim obnovil ameriške sanje. »Vsak Američan bo imel priložnost, da uresniči svoj potencial, pozabljeni ne bodo več pozabljeni«, je zatrdil Trump. Napovedal je tudi, da bodo Združene države Amerike pod njegovim vodstvom sodelovale z vsemi državami, ki si bodo sodelovanja želele, in da noben izziv ne bo prevelik.

»To je bil zgodovinski dogodek, toda da bo res zgodovinski, bom moral opraviti veliko delo. Obljubljam, da vas ne bom razočaral«, je zatrdil novoizvoljeni predsednik. Poudaril je, da se je kampanja končala, delo pa se zdaj šele zares začenja. Zatrdil je, da se ga bo lotil takoj, ter izrazil upanje, da bodo ljudje nanj kot na predsednika ponosni.

Zahvalil se je svoji družini, ki ga je ves čas predvolilne kampanje podpirala, in številnim svojim sodelavcem. »Rad imam to državo«, je zaključil 45. predsednik svetovne velesile.

Pred Trumpom je zbranim v hotelu spregovoril njegov podpredsedniški kandidat Mike Pence, dejaven evangelijski kristjan irskih katoliških korenin, ki se je v nagovoru najprej zahvalil Bogu in družini.

Vir: STA / National Catholic Register / kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh