Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ratzingerjevem domačem kraju razstava o Benediktu XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 03. 2015 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Ratzingerjevem domačem kraju razstava o Benediktu XVI.

Upokojeni papež je hišo v Pentlingu pri Regensburgu kupil leta 1969.

Ob deseti obletnici izvolitve Josepha Ratzingerja kot papeža Benedikta XVI. v njegovem nekdanjem domačem kraju Pentling pri Regensburgu o svojem znamenitem rojaku pripravljajo razstavo ob jubileju. Na razstavi z naslovom »Moje poti v Pentlingu« bodo v tamkajšnji mestni hiši med 6. in 26. aprilom na ogled razstavni predmeti predvsem iz obdobja med izvolitvijo za papeža in današnjim dnem, kot je razvidno z napovednika razstave. Županja Barbara Wilhelm je v ta namen od leta 2013 v pisnem stiku z upokojenim papežem, tako da je na ogled veliko število osebnih predmetov, ki jih doslej še ni bilo videti v javnosti. Joseph Ratzinger je bil za papeža izvoljen 19. aprila 2005.



Med razstavnimi predmeti, ki jih je Benedikt XVI. namenil za ogled, sta med drugim mali bronasti papeški grb in kopija rokopisa njegovega predgovora k prvemu delu trilogije »Jezus iz Nazareta«, kot je v pogovoru z mediji pojasnila županja. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi peresnico in pisemski papir, ki ju je kot kardinal uporabljal za svojo osebno korespondenco. Predvsem pa bo razstavljenih »izredno veliko fotografij« s srečanj nekdanjega papeža s prebivalci njegove domovine.

Kot dopolnitev razstave bodo na voljo tudi vodeni ogledi v nekdanjem domovanju Josepha Ratzingerja, in sicer 7., 15. in 28. aprila.

Joseph Ratzinger se je rodil 16. aprila 1927 v kraju Marktl am Inn, med leti 1969 in 1977 je deloval kot profesor teologije v Regensburgu. Ob nastopu službe je kupil hišo v Pentlingu, kamor se je vselil skupaj s sestro Mario, ki je skrbela za gospodinjstvo. Ko je leta 2006 kot papež obiskal Bavarsko, je Ratzinger zadnjič obiskal svojo hišo, kjer je pravzaprav želel preživeti leta po upokojitvi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh