Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski župniji se pripravljata na sprejem beguncev

Objava: 08. 09. 2015 / 10:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski župniji se pripravljata na sprejem beguncev

Po papeževem nedeljskem pozivu bosta župniji sv. Ane in sv. Petra dali na razpolago dve stanovanji.
Nedeljski poziv papeža Frančiška, naj župnije, redovne skupnosti in svetišča po Evropi sprejmejo begunce, še naprej odmeva v javnosti, v obeh vatikanskih župnijah pa so že pričeli s pripravami na sprejem družin, o čemer je za Radio Vatikan spregovoril p. Bruno Silvestrini, župnik župnije sv. Ane v Vatikanu.


Kot je pojasnil, bosta župniji sv. Ane in sv. Petra skupaj z nadškofom Krajewskim, vodjo vatikanske ustanove za apostolske nabirke, in župnijsko Karitas dali na razpolago dve stanovanji. Ker pa zidovi niso dovolj za življenje, si bodo prizadevali vsaj za enega člana družine najti tudi delo, da bi lahko dostojanstveno preživeli čas, ko bodo stanovali tukaj ter se po potrebi vključili v to družbo, ali pa šli drugam, glede na njihove potrebe. V Vatikanu jih želijo sprejeti »z nasmehom na ustih in s krščanskim navdušenjem tistega, ki z ljubeznijo sprejme osebe, ki jih ima pred seboj«.

Po besedah p. Silvestrinija vatikanska župnija sv. Ane že več let nudi pomoč mnogim osebam, ki potrkajo na njena vrata. Župnija je odprta vse dni in k njim lahko pridejo vsi ljudje, ne glede na jezik, raso, vero ali kulturo. Veliko jih pride prosit, nekateri pa želijo tudi pomagati. Sami pomagajo kolikor in kakor morejo, vedno skupaj z nadškofom Krajewskim in župnijsko Karitas, ki skrbi za hrano, obleko in druge potrebne stvari.

V župniji je tudi svetovalno središče, v katerem kot prostovoljci delujejo izvedenci z različnih področij. Ob petkih pa vsak teden ob 7. uri zjutraj pridejo upokojenci in drugi prostovoljci, ki delijo hrano. Kot zatrjuje p. Silvestrini, lahko župnija sprejme ostarele, osamljene osebe in tiste, ki so jih vsi zapustili.

Vir: Radio Vatikan / M.M.Š.
Foto: RV / OssRom

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh