Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodi jih zaupanje v Boga

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 16. 09. 2016 / 12:30
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vodi jih zaupanje v Boga

Vodi jih zaupanje v Boga

Skupina The Sun je obiskala Galerijo Družina in odkrito spregovorila o svoji preobrazbi na glasbeni in življenjski poti.

Dan pred nastopom na festivalu Stična mladih je italijanska skupina The Sun obiskala Galerijo Družina in odkrito spregovorila o svoji preobrazbi na glasbeni in življenjski poti. Kakšni so bili kot punk skupina in kako so spremenili svoje vrednote ob »bogključjih« (to so dogodki, ki jih je navdihnila božja roka), je pevec skupine Francesco Lorenzi opisal v knjigi Sončna cesta, ki jo je izdala Založba Družina. S člani skupine sta se pogovarjala Mojca Mavec in Simon Purger.

Uspešen, a brez vere nesrečen



V Sloveniji so Francesco Lorenzi, Riccardo Rossi, Matteo Reghelin in Gianluca Menegozzo prvič nastopili pred 11 leti, takrat še kot punk skupina Sun Eats Hours. Takrat so živeli tako kot večina glasbenikov – potovali so, nastopali, zabave so bile razuzdane, polne alkohola in celo mamil. Po desetih uspešnih letih so se med člani začela trenja. Francesco Lorenzi je počasi spoznal, da ga glasba ne osrečuje. Izpolnile so se mu sanje, vendar ni bil srečen. Njegov temelj – družina – ga je usmerila na Srečanje z Jezusom. Spraševal se je, kdo je, kaj hoče, ali resnično ljubi. »Kar nas vodi naprej, je zaupanje vase in v Boga. Premagati moramo strahove, ki nas ovirajo, da bi se odprli Bogu,« je ugotovil frontman skupine The Sun.

Ob veri je postajal srečnejši, a ni hotel sreče zadržati le zase, temveč jo je želel deliti. V njem so se začele dogajati spremembe, kar so opazili tudi drugi člani. Ko je predlagal, da bi začeli pisati pesmi v italijanščini, prej so peli v angleščini, so drugi težko sprejeli. Preobrazba je bila naporna, vendar polna veselja. Srečali so veliko ljudi, ki so jih pričevali o Jezusu. Do prve plošče skupine je minilo več let spoznavanja, sprememb in iskanja novih poti. Odšli so v Betlehem, kjer so nastopali, tam pa so začutili, da se jih je dotaknil Bog. Sčasoma so spremenili svoje življenje (med drugim so premagali težave z alkoholom) in krenili na pot svobodnega ustvarjanja, ne prilagajajo se, ampak pišejo o tem, kar čutijo v srcu. Začeli so znova, z vero v Boga.

Glasba lahko tudi sporoča

V Italiji zdaj njihovo zvrst imenujejo musica bianca, pozitiven oz. krščanski rock. Spoznali so, da glasba ni le sredstvo, temveč lahko z njo nekaj sporočajo. Skupino The Sun posebej veseli, da pozitivno vplivajo na svoje poslušalce. Nekateri, ki so jih oboževali kot punkerje, so se zazrli vase in prav tako spremenili svoje vrednote in so jih sprejeli v novi podobi. Poslušajo jih vse generacije – od otrok do starejših.

Posluša jih tudi papež

Srečali so se s papežem Benediktom XVI. in papežem Frančiškom, ki ima tudi njihove plošče. Koncert pred milijonsko množico na Svetovnem dnevu mladih so opisali kot dragoceno izkušnjo, posebej pa ostala v spominu Francescu Lorenziju, ki je pri maši bral prvo berilo.

Med pisanjem je Francesco Lorenzi spoznal, da jih je na poti vodila ljubezen. Znova je podoživel svetle in temne trenutke. Zapisal je resnično, iskreno zgodbo, s katero želi pomagati tudi drugim.



The Sun vodi mlade h Kristusu, ne k sebi

Knjigo je prevedel Andrej Turk, tudi sam glasbenik, nekdanji član skupine Martin Krpan. Videl je, da mladi iščejo nekaj več, glasbeniki pa jih po navadi vodijo k sebi, ne h Kristusu, kar počne skupina The Sun. Tudi sam se je počutil praznega, dokler ni srečal Jezusa.

Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh