Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polepšajte si praznike s Praznično!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 11. 2015 / 14:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Polepšajte si praznike s Praznično!

Polepšajte si praznike s Praznično!

Tik pred adventnim časom je izšla revija Praznična. Prinaša vam mnogo koristnega branja o tem, kako preživeti praznike.



Tik pred adventnim časom je izšla revija Praznična. Prinaša vam mnogo koristnega branja o tem, kako preživeti praznike – od adventnih venčkov, okraševanja pred božičem, priprave jedi in jaslic do duhovnosti in skrbi za druge.

Naj Miklavž ohrani svoj čar

Decembrsko praznično vzdušje najprej pričara Miklavž. Poskrbite, da otroci ne bodo izgubili čarobnosti tega svetnika in božiča samega. Salezijanec Peter Pučnik je Jezusov prihod na svet in v naš dom predstavil z razmišljanjem z naslovom Nekdo trka!

Jaslice in druge božične dobrote

Ana Korenč, znana slovenska jasličarka iz Virmaš pri Škofji Loki, Jezusovo rojstvo upodablja z glino. V živalskem vrtu pa bodo posebne žive jaslice. Medtem nam je kulturno izročilo in njegovo ohranjanje predstavila Marija Stanonik, ki ob jaslicah doživlja srečanje z ljubljenimi. Kako pa je prodornemu francoskemu podjetniku Jeanu-Marcu Potdevin,uspelo srečati se z Bogom, si preberite v intervjuju z avtorjem knjige Resetiran.

Po praznične jedi smo se tokrat odpravili v vilo Podvin, za medene pijače bo poskrbela čebelarska mojstrica iz Hrovače pri Ribnici, Barbara Prelesnik Kojek.

Morda nas bo narava razveselila s čarobno belim božičem, zagotovo pa je, da bo pravljično vzdušje tudi letos pričarala baletna predstava Ples snežink. Ali pa vam je ljubše za božič skočiti v Avstralijo, kjer je lahko prav poletno.

Ne pozabimo na osamljene

Ob vsem veselju, ki nas preveva ob doživljanju adventnega časa, pa ne pozabimo tudi na starejše, osamljene in ljudi v stiski. Stopimo k njim in jim ponudimo roko, jih povprašamo, kaj si želijo in jim pokažimo, da niso sami. Tako vse leto pomaga ljudem v stiski strokovna vodja Društva zaupni telefon Sabina Gombač.

Spoznajte tudi slovenskega veleposlanika v Vatikanu, Tomaža Kunstlja, in njegovo družino, Slovensko rodoslovno društvo, ki raziskuje naše korenine, Silvestrski pozdrav z Blažem Švabom in Darjo Gajšek in še mnogo lepih skrivnosti adventnega časa.

Silvestrujte z nami

Ob reviji Praznična vam podarjamo še poseben adventni koledar, ki ga lahko pobarvate kar sami. Če pa bi želeli doživeti prestop v novo leto ob obujanju tradicionalnih prvin praznovanja, dobrodošli v Veržeju, kjer vas pričakuje uredništvo Praznične.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh