Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Že pred zimo novi Radovednež

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 10. 12. 2014 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Že pred zimo novi Radovednež

Že pred zimo novi Radovednež

Ste kaj radovedni, vendar vam učenje ne diši? Radovednež vam bo razkril marsikaj, pri tem pa se boste tudi neizmerno zabavali!
Ste kaj radovedni, vendar vam učenje ne diši? Radovednež vam bo razkril marsikaj, pri tem pa se boste tudi neizmerno zabavali! Ker je zima pred vrati, smo se tudi v Radovednežu dotaknili hladnejših predelov zemeljske oble. V osmerosmerki vas bomo popeljali kar v Sibirijo, kjer boste spoznali naravne in druge znameniti in tudi umetnike, kijih je nenavadna pokrajina navdihnila. V rubriki Zanimivosti pa se boste na pot podali s severnimi jeleni in njihovimi prijatelji Laponci.

Seveda se bomo sprehodili tudi po slovenski deželi. Pot nam bo kazal vodnik z izjemno življenjsko zgodbo, Anton Tožbar iz Trente, odšli pa bomo tudi na Pohorje.



Decembra pa si ne moremo zamisliti brez Miklavža in božiča. Če boste pridno reševali križanke in nam poslali rešitve, boste lahko prejeli knjige o radodarnem možu in Jezusovem rojstvu. Predstavili pa bomo tudi Miklavževe stolnice in se spomnili, kako so božič praznovali med prvo svetovno vojno. Čeprav so bili fantje prepričani, da bodo za praznike že v krogu domačih, se to žal ni zgodilo, a božič je bil tudi zanje nekaj posebnega. Zgodil se jim je čudež. kakšen? Preverite v Radovednežu!

Tudi dobrote ne manjkajo. Čakajo vas čokolada, puding, potica …, a ne v vašem želodčku, temveč na straneh Radovedneža, kjer boste odkrili več o sladkih pregrehah.

Skozi križanke, kvize, zlogovnice, sudokuje, izpolnjevanke, številčnice osmerosmerke in druge uganke se bomo prebijali do znanja o glasbi, klobukih, zvezdah, letalih, zimskih športnikih in še marsičem, najmlajši e bodo zabavali s povezovanjem pik, iskanjem razlik in lažjimi križankami, vsi pa se bomo skupaj zabavali s šaljivimi zgodbicami.

Če v Angliji velja, da eno jabolko na dan prežene zdravnika stran, pa je Andrej Praznik v uvodniku parafraziral ta pregovor in ugotovil, da ena križanka na dan prežene pozabljivost stran!

Zato sezite po Radovednežu in se zabavajte!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh