Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indija po številu koronaokužb na drugem mestu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 04. 2021 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2021 / 14:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Indija po številu koronaokužb na drugem mestu

Indija po številu koronaokužb na drugem mestu

Več kot Brazilija, še vedno manj kot ZDA, kjer pa se razmere umirjajo.

FOTO: Pixabay

V Indiji število okužb z novim koronavirusom po podatkih indijskega ministrstva za zdravje strmo narašča, poroča STA. Včeraj so v državi zabeležili več kot 168.000 primerov koronaokužb, s čimer je Indija prehitela Brazilijo in je za ZDA trenutno na drugem mestu med državami z največjim številom okužb s koronavirusom.

V Indiji so po navedbah STA doslej zabeležili 13,5 milijona primerov koronaokužb in 170.000 koronasmrti. V zadnjem tednu so zabeležili več kot 800.000 novih primerov okužb. Iz zvezne države Maharaštra, ki jo je virus najhuje prizadel, so včeraj poročali o več kot 60.000 novih primerih, spopadajo se s pomanjkanjem ventilatorjev in kisikovih jeklenk. V omenjeni zvezni državi in v prestolnici New Delhi zato območne oblasti razmišljajo o uvedbi strožjih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

V ZDA včeraj opazen padec koronasmrti

Čeprav so Združene države Amerike po številu koronaokužb še vedno na prvem mestu v svetu, pa so po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa tam včeraj našteli manj kot 300 smrtnih žrtev koronavirusne bolezni in tudi število okužb je padlo na okrog 46.400. STA še poroča, da se je v ZDA doslej skupaj okužilo 31,3 milijona ljudi, umrlo pa jih je več kot 562.500.

Povprečje okužb je v tednu do nedelje v primerjavi s tednom prej naraslo za okoli 7.000 na več kot 70.000, število smrti pa nazadovalo z 975 na 969. V ZDA so po podatkih Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) najmanj z enim odmerkom cepiva proti koronavirusni bolezni cepili 120,8 milijona ljudi oziroma 36,4 odstotka prebivalstva, z obema odmerkoma pa 74 milijonov ali 22 odstotkov prebivalstva.

Dva cepljena škofa v Čilu s koronavirusno boleznijo v bolnišnici

Dva škofa v Čilu, ki sta bila cepljena s kitajskim cepivom Sinovac, pa sta se po navedbah območnih medijev kljub temu okužila z novim virusom in zbolela za koronavirusno boleznijo. Nadškof v Santiagu, 76-letni Celestino Aos, in tamkajšnji pomožni škof, 68-letni Alberto Lorenzelli, sta bila v skladu s svojo starostjo proti koronavirusni bolezni cepljena sredi letošnjega marca.

Tako Aos kot Lorenzelli se zdravita v bolnišnici tamkajšnje Katoliške univerze. Kljub bolj ali manj zmernemu poteku bolezni je bolnišnična obravnava potrebna, da bi se izognili morebitnim zapletom, je sporočila Čilska škofovska konferenca.

O učinkovitosti kitajskega cepiva, ki ga številne evropske države doslej še ne uporabljajo, se pojavljajo različne razprave. Klinične raziskave v Braziliji kažejo, da Sinovac zagotavlja približno 50-odstotno zaščito pred koronavirusno boleznijo. Težji potek bolezni, ki zahteva bolnišnično obravnavo, pa cepivo po navedbah proizvajalca zmanjša za 80 odstotkov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh