Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjiga črtic Radostnice

Objava: 10. 12. 2020 / 10:35
Oznake: Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2020 / 13:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Knjiga črtic Radostnice

Knjiga črtic Radostnice

Avtor Jožef Pavlič želi s svojo novo knjigo polepšati božično-novoletno praznovanje.

Knjiga Radostnice prinaša radost, notranje veselje, srečo in mir. FOTO: J. P.



Nekdanji časnikar in urednik pri Družini Jožef Pavl želi bralcem Družine, vernim pa tudi drugače prepričanim Slovencem, s knjigo Radostnice prinesti radost, notranje veselje, srečo in mir. Kljub težkim časom zaradi epidemije covida-19 jim želi povedati, da je vse mogoče premagati, razen umrljivosti vsakogar od nas. Še tako huda bolezen, nesreča in težava te ne stre, če je v tebi dovolj notranje moči, veselja do življenja in zavedanja, da je to enkraten Božji dar. Zato ga je treba živeti smiselno in odgovorno, v njem videti tudi drugega, biti hvaležen zanj, za vse dobro v življenju.


Družinini bralci Jožefa Pavliča poznate kot nekdanjega pisca in urednika. FOTO: Tatjana Splichal


Kako, avtor pove v besedilih, razdeljenih v sedem vsebinsko in življenjsko povezanih razdelkov. Vanje je strnil več desetletij svojega pisanja, izbor le-tega. Od otroštva v kmečkem svetu (Pod rodnim krovom) do več kot 40 let življenja v lastnem družinskem domu (V zavetju doma), od občudovanja Komende in delovanja v njej (Tebi, ljuba Komenda) do obiskov, potovanj in romanj (Z romarsko palico v roki), od zavedanja, kako smo lahko veseli in hvaležni, da živimo v svobodni lastni državi in domovini (Na braniku slovenstva), do pogleda vase, tja, kjer se poraja vse ključno za nas in za naš odnos do bližnjega in drugih ljudi (Na poti k drugemu, na poti k sebi). Nazadnje, ker je bilo to tako nenadno in za mnoge usodno, razdelek – V primežu covida-19.


V vsakem besedilu je del pisca, njegovega srca in duha, doživljanja, mišljenja in prizadevanja. FOTO: J. P.


V vsakem besedilu, naj bo to črtica, novela, oris pomembnih ljudi, slovesnosti in dogodkov, kritičen esejistični pogled, meditativni utrinek ali humoreska, je del pisca, njegovega srca in duha, doživljanja, mišljenja in prizadevanja. Njegovega pa tudi mojega, našega, slovenskega, evropskega, iz sveta. Občega. Predvsem hvaležnega, veselega in rešilnega. Tega, za kar je vredno živeti, z njim bogatiti sebe in druge, reševati, zmagovati. Z Božjo in Marijino pomočjo. Zlasti takrat, ko je hudo, si v veliki preizkušnji, težavah in stiskah. Pisec knjige pove, kako naprej, ker je sam vse to doživel in preživel. Kako ostati veder, pogumen in miren, videti svoj življenjski cilj in vztrajno iti naprej k njemu.


Avtor se zaveda, kako veseli in hvaležni smo lahko, da živimo v svobodni lastni državi in domovini. FOTO: J. P.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Jožef Pavlič je knjigo Radostnice izdal v samozaložbi. Obsega 352 strani z zelo berljivimi in velikimi črkami, je šivana in s trdimi platnicami, zelo lepo oblikovana. Pri izdaji mu je denarno pomagala Občina Komenda. Knjiga nima cene, avtor bo hvaležen za vaš dar zanjo. Dobite jo lahko, če pokličete pisca na telefonsko številko: 01/8341 889 oz. mu pišete na njegov elektronski naslov: jozef_pavlic@t-2.net. Avtor bo napisal posebno posvetilo. Knjiga bo lep božični in novoletni dar vsakomur. Avtor jo je pripravljen tudi predstaviti po župnijah po koncu epidemije in pričevati o lepoti, vrednotah in smislu življenja.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh