Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: edinost je način življenja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 05. 2021 / 10:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek: edinost je način življenja

Papež Frančišek: edinost je način življenja

Opoldanska molitev na nedeljo Svete Trojice: danes obhajamo enega samega Boga v treh Osebah.

Molitev angelovega češčenja na letošnjo nedeljo Svete Trojice FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra v Vatikanu na nedeljo Svete Trojice spregovoril o »skrivnosti edinega Boga, ki je Oče in Sin in Sveti Duh«, poroča Radio Vatikan. Kot je pojasnil, tri osebe »niso pridevniki Boga«, pač pa resnične, drugačne, različne osebe. Vse tri so Ljubezen, ljubezen pa je »v bistvu darovanje sebe«: Oče se nam podarja rojevajoč Sina, ta se daruje Očetu, njuna vzajemna ljubezen pa je Sveti Duh, ki je vez edinosti.

To skrivnost Trojice nam je razodel Jezus sam, je pojasnil sveti oče: »On nam je dal spoznati obličje Boga kot usmiljenega Očeta, predstavil samega sebe kot pravega človeka, kot Božjega Sina in kot Očetovo Besedo, kot Zveličarja, ki je dal življenje za nas, govoril je o Svetem Duhu, ki izhaja iz Očeta in Sina.«

Današnji praznik, tako papež Frančišek, »nam torej daje v zrenje to čudovito skrivnost ljubezni in luči, od katere izhajamo in kamor je usmerjena naša zemeljska pot«. To je edinost, ki je za kristjana bistvenega pomena. Edinost je bistvo, je poudaril sveti oče, edinost je način življenja.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh