Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež v avdienco sprejel Alfiejevega očeta

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 04. 2018 / 10:09
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2018 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež v avdienco sprejel Alfiejevega očeta

»Bog je edini gospodar življenja od začetka do naravnega konca.«

Papež Frančišek je danes pred začetkom splošne avdience v Domu sv. Marte sprejel Thomasa Evansa, očeta malega Alfieja, poroča Radio Ognjišče. Evans je svetemu očetu izrazil zaskrbljenost, da Velika Britanija poskuša uzakoniti evtanazijo in da se mnogi otroci soočajo s podobnim položajem kot njegov sin. Papež je ob sklepu avdience znova odločno poudaril, da je Bog edini gospodar življenja od začetka do naravnega konca: »Pozornost znova usmerjam na Vincenta Lamberta in malega Alfieja Evansa. Odločno bi rad poudaril, da je edini gospodar življenja, od začetka do naravnega konca, Bog! Naša dolžnost je narediti vse, da bi zavarovali življenje. Pomislimo na to v tišini in molimo.«



Alfiejev oče, katoličan, se je svetemu očetu najprej zahvalil za sprejem, nato pa papeža prosil za »azil«, češ da britanske bolnišnice »neozdravljivo bolnim otrokom ne želijo dati možnosti za življenje, ampak jih potiskajo v smrt«.

»Najin otrok je bolan, vendar ne umira in si ne zasluži smrti. Nima smrtonosne bolezni ali diagnoze,« je dejal Evans. »Po svojih najboljših močeh si prizadevamo, da bi ugotovili njegovo stanje, ga zdravili ali lajšali.« Evans je papežu zaupal, da želi dečkova mati, Kate James, Alfieja prepeljati v vatikansko pediatrično kliniko Bambino Gesu, »kjer veva, da bi bil na varnem in ga ne bi evtanazirali«.

»Ko nama bo Alfie dal kakršen koli znak, da trpi ali umira, bova užila vsak poslednji trenutek z njim, toda Alfie nam še ni pokazal, da je pripravljen oditi, zato se še naprej boriva, kot nama kaže tudi sam,« je dejal Evans.



Kot smo pisali, dveletni Alfie Evans boleha za nepojasnjeno nevrološko boleznijo, zanj pa že več mesecev skrbijo v eni izmed liverpoolskih bolnišnic. Sodnik je v ponedeljek odločil, da sme bolnišnica odklopiti naprave, ki ga ohranjajo pri življenju. Zdravniki so obenem prepovedali, da bi Alfieja prepeljali v drugo bolnišnico, čeprav je več pediatričnih klinik ponudilo pomoč dečkovi družini, med njimi tudi vatikanska otroška bolnišnica Bambino Gesu.

Zdaj so vsi v pričakovanju odločitve vrhovnega sodišča, ki bo v tem primeru imelo zadnjo besedo.

Vir: Radio Ognjišče / Crux / arhiv Družine
Foto: FB / Alfie's Army

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh