Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Stroški za začetno obnovo Notre Dame že podvojeni

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 07. 2020 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2020 / 17:01
Ustavi predvajanje Nalaganje

Stroški za začetno obnovo Notre Dame že podvojeni

Že v prvi fazi obnove potrebnih najmanj 165 milijonov evrov.

Foto: Vatican Media

Stroški za obnovo pariške stolnice Naše Gospe so se že v prvi fazi obnove podvojili na najmanj 65 milijonov evrov. Izdatke za zavarovanje gradbišča, utrditvena dela in čiščenje so po navedbah francoskega časnika La Croix pred kratkim znova ovrednotili; sprva je bilo v ta namen predvidenih okoli 80 milijonov evrov.

Po uničujočem požaru aprila 2019, v katerem se je stopilo tudi ostrešje, so v neposredni okolici svetišča zabeležili močno povišano koncentracijo svinca. Zgolj dodatni stroški za ureditev te težave so po navedbah omenjenega časnika znašali 21 milijonov evrov.

Skupno je bilo doslej za obnovo znamenite stolnice obljubljenih 833 milijonov evrov. Tej vsoti naj bi se pridružilo še 70 milijonov evrov, ki jih daruje mesto Pariz.

Sredi lanskega aprila je požar močno poškodoval svetovno znamenitost v francoski prestolnici. Predsednik države Emmanuel Macron si želi, da bi bila obnova zaključena že leta 2024. V letošnjem aprilu so se po prekinitvi zarado epidemije koronavirusa znova začela najpotrebnejša obnovitvena dela na zgodovinskem spomeniku.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh