Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan hvaležen za osvoboditev p. Toma

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2017 / 11:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan hvaležen za osvoboditev p. Toma

Salezijanec p. Tom Uzhunnalil je bil lani ugrabljen v Jemnu.

S Tiskovnega urada Svetega sedeža so sporočili, da so včeraj osvobodili salezijanca p. Toma Uzhunnalila, ki so ga 4. marca 2016 ugrabili v Jemnu. Sveti sedež se ob tem zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri iskanju, še posebej njegovemu veličastvu, omanskemu sultanu ter za to pristojnim oblastem sultanata. Redovnik bo nekaj dni preživel v salezijanski skupnosti v Rimu in se zatem vrnil v Indijo.



P. Uzhunnalila so marca lani ugrabili islamski skrajneži med napadom na katoliški dom za ostarele v mestu Aden na jugu Jemna. V napadu je življenje izgubilo 16 ljudi, med njimi štiri redovnice misijonarke ljubezni. Po začetnih znamenjih, ki so kazala na morebitno izpustitev iz ujetništva, so vesti kmalu potihnile. Maja 2016 se je pojavil video posnetek ugrabljenega duhovnika, na katerem je pojasnil, da se njegovo zdravstveno stanje slabša in da »čimprej potrebuje bolnišnično zdravljenje«. Včeraj so v prestolnici sultanata Oman, Maskatu, oznanili, da je duhovnik spet na prostosti.

Tudi indijska vlada si je v tesnem sodelovanju s salezijanskim redom več mesecev prizadevala za osvoboditev p. Uzhunnalila. Predsednik indijske vlade Narendra Modi in zunanji minister Srimati Sushma Swaraj sta si »neutrudno in neprestano prizadevala, da bi p. Tom prišel na svobodo«, se je politikoma zahvalil glavni tajnik Indijske škofovske konference, Theodore Mascarenhas. Zahvalil se je tudi papežu za njegova osebna prizadevanja: sveti oče je ob tem »izčrpal vse možnosti svojega vpliva«.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh